Στη θλίψη βυθίστηκε η Αλόννησος από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση ότι ο Γιώργος Τόλιας, έφυγε από τη ζωή έπειτα από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο 41χρονος χειριστής μηχανημάτων έργου, ο οποίος θα κηδευθεί σήμερα το μεσημέρι στη γενέτειρά του, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία του νησιού.
Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν ως συμβασιούχος στον Δήμο Αλοννήσου και θεωρείτο από τους πιο έμπειρους χειριστές στο νησί των Βορείων Σποράδων. Μάλιστα, τον Ιανουάριο του 2017, όταν η Αλόννησος είχε «θαφτεί» κάτω από το χιόνι και είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο Γιώργος Τόλιας είχε δείξει μεγάλο ζήλο και αυτοθυσία για τη διάνοιξη των δρόμων.

«Είχε σώσει πολλές ζωές, αφού χάρη σ’ εκείνον όσοι κάτοικοι βρέθηκαν αποκλεισμένοι και είχαν απευθύνει έκκληση για βοήθεια, γλύτωσαν τα χειρότερα χάρη στον Γιώργο», σημείωσε χαρακτηριστικά συνάδελφός του. Ο απροσδόκητος χαμός του 41χρονου συγκλόνισε την κοινωνία της Αλοννήσου. Μόλις έγινε γνωστή η είδηση πως κατέληξε χθες το πρωί σε ιδιωτική κλινική στον Βόλο, άπαντες έσπευσαν να συλλυπηθούν τους γονείς και την αδερφή του, αδυνατώντας να συνειδητοποιήσουν ότι έφυγε από τη ζωή ένας τόσο νέος άνθρωπος. Ο Γιώργος Τόλιας πολέμησε με κάθε γενναιότητα το σοβαρό πρόβλημα της υγείας, που τον ταλαιπώρησε τους τελευταίους μήνες, όταν και διαγνώστηκε όγκος στο κεφάλι. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε και παρά τη θεραπευτική αγωγή που ακολούθησε, δεν απέφυγε το μοιραίο. Έφυγε όμως με το κεφάλι ψηλά, με το χαμόγελο στα χείλη και με εκείνη την αισιοδοξία, που χαρακτήριζε όλη τη ζωή του.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΕΜΕΡΓΕΛΗΣ / ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ