Από 1η Ιουνίου ξεκινούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που θα συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες. Τα δρομολόγια θα εκτελεί το καταμαράν Flying cat 4, χωρητικότητας 442 επιβατών και με ταχύτητα 40 κόμβων, και η διαδρομή υπολογίζεται σε λιγότερο από τρεις ώρες από Θεσσαλονίκη για Σκιάθο, τρεισήμισι ώρες για Σκόπελο και τέσσερις ώρες για την Αλόννησο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή πωλήσεων της Hellenic Seaways Άρη Κατσαΐτη, τον Ιούνιο τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται πέντε φορές την εβδομάδα (εκτός Τρίτης και Τετάρτης), ενώ από τις 30 Ιουνίου και μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου θα είναι καθημερινά.

Θα ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη στις 10 το πρωί και η επιστροφή στην πόλη θα γίνεται στις 18.40. Η εταιρεία συνεχίζει την ακτοπλοϊκή σύνδεση για δεύτερη χρονιά. Σύμφωνα με τον κ. Κατσαΐτη, ο αριθμός των ατόμων που ταξίδεψαν συνολικά πέρσι ανήλθε στα 70.000 άτομα, ενώ φέτος εκτιμά ότι η κίνηση θα είναι μεγαλύτερη.

Αναφερόμενος στην τιμολογιακή πολιτική ο εκπρόσωπος της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη Γιάννης Δημητριάδης, είπε ότι το εισιτήριο στοιχίζει 59 ευρώ, ενώ για το μετ’ επιστροφής, η τιμή μειώνεται κατά 30% και διαμορφώνεται στα 100 ευρώ (από 118).
Επίσης παρέχεται έκπτωση 50% σε φοιτητές, πολύτεκνους και παιδιά.