Εξαιρετική επιτυχία και θετικότατα, άμεσα, αποτελέσματα για τα οικονομικά αιτήματα των δημάρχων Ρ. Φεραίου και Ζαγοράς-Μουρεσίου είχε η συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και την πρόεδρο της ειδικής, μόνιμης, επιτροπής περιφερειών και βουλευτή Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, παρουσία και των δημάρχων Δημήτρη Νασίκα και Παναγιώτη Κουτσάφτη. Τους δημάρχους συνόδευαν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ζαγοράς Απόστολος Κοντογιώργης και ο προϊστάμενος τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Ρ. Φεραίου Λεωνίδας Λάβδας.

Στην προγραμματισμένη αυτή συνάντηση, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου ζήτησε χρονική παράταση ώστε να υλοποιήσει και να ολοκληρώσει την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες της 26ης Ιουνίου 2018. Η παράταση αυτή υπεγράφη, αμέσως, με εντολή του υπουργού, και εκτείνεται μέχρι τον Ιούνιο 2021, με την συνεπαγόμενη παράταση απορρόφησης του αναλογούντος εγκεκριμένου ποσού ύψους 300.000€. Ακόμη, ετέθη από τον Δήμαρχο το θέμα της καταβολής της τελικής πληρωμής  ύψους 70.000€, για την ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου, και ο υπουργός τον ενημέρωσε, ότι οι υπηρεσίες του βρίσκονται  στο τελικό στάδιο επεξεργασίας του σχετικού φακέλου, ο οποίος και θα υπογραφεί, εντός της επόμενης εβδομάδας.

Ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου ζήτησε έκτακτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών της θεομηνίας της 4ης Απριλίου 2020, αίτημα, το οποίο ο υπουργός έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να ικανοποιηθεί, μόλις υπάρξουν οι απαιτούμενες πιστώσεις. Σε ό,τι αφορά στο έργο με τίτλο «Ύδρευση Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου», προϋπολογισμού 2,5 εκατ. €, θα ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», μόλις οι υπηρεσιακοί παράγοντες ολοκληρώσουν την αξιολόγησή του και η υπογραφή του θα είναι άμεση και, πάντως, όχι πέραν του δεκαημέρου.

Τέλος, η κ. Μακρή επανήλθε στο θέμα, που απασχολεί, έντονα, τα νησιά των Βορείων Σποράδων, δηλαδή την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου από νησιωτικούς δήμους.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός επιβεβαίωσε στην κ. Μακρή, όσα ο κ. Λιβάνιος  μετέφερε στην βουλευτή κατά την πρωινή συνεργασία τους, δηλαδή, την πρόθεση της κυβέρνησης να ρυθμίσει, οριζόντια και κοινά, το συγκεκριμένο θέμα, με τροποποίηση των σχετικών διατάξεων, του Σχεδίου Νόμου του Κώδικα των Δήμων, που θα εισαχθεί, προς ψήφιση, το επόμενο τρίμηνο. Μέχρι τότε, εξετάζεται η νομοθέτηση προσωρινής ρύθμισης ώστε να ικανοποιηθούν οι άμεσες συγκοινωνιακές ανάγκες και να μην μείνουν τα νησιά ακάλυπτα, ξανά.

Η κ. Μακρή δήλωσε ικανοποιημένη από την έκβαση της συνάντησης και οι δήμαρχοι ευχαρίστησαν, θερμά, τον υπουργό για τον χρόνο που τους διέθεσε και τις ενέργειες ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα, που του υπέβαλαν.