Την Τετάρτη 18 Ιουλίου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου προς τιμήν της Αγίας Τσαρικής Οικογένειας, όπου υπάρχει προσκυνητάρι με την Ιερή Εικόνα των νεομαρτύρων.

Ο Βασιλομάρτυρας Τσάρος Νικόλαος Β’ Ρομανώφ σφαγιάστηκε μαζί με την γυναίκα του και τα πέντε παιδιά του από τους Μπολσεβίκους το 1918.

Η Ρωσική Αυτοκρατορική οικογένεια των Ρομάνοφ (Τσάρος Νικόλαος Β’, η σύζυγός του Τσαρίνα Αλεξάνδρα Φιόντοροβνα και τα πέντε παιδιά τους, Όλγα, Τατιάνα, Μαρία, Αναστασία και Αλεξέι), όπως και όσοι φυλακίστηκαν μαζί τους, ο Ευγένιος Μπότκιν, η Άννα Ντεμίντοβα, ο Αλεξέι Τρουππ και ο Ιβάν Χαριτόνοφ εκτελέστηκαν είτε μέσω πυροβολισμού, ξιφολόγχης είτε ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου στο Αικατερίνενμπουργκ στις 17 Ιουλίου του 1918. Ο Τσάρος και η οικογένειά του δολοφονήθηκαν από Μπολσεβίκους υπό την ηγεσία του Γιάκοφ Γιουρόφσκι, ο οποίος εκτελούσε τις εντολές του Περιφερειακού Σοβιέτ των Ουραλίων. Οι σοροί τους ακρωτηριάστηκαν, κάηκαν και ετάφησαν σε ένα χωράφι, που έμεινε γνωστό με την ονομασία Γκανίνα Γιάμα, στο δάσος Κοπτυάκι.