Τρεις Δήμοι της Μαγνησίας δήλωσαν αδυναμία να φιλοξενήσουν όλα τα προνήπια λόγω ακατάλληλων κτιρίων

Οι Δήμοι Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου και Βόλου απάντησαν αρνητικά στη δυνατότητά τους να φιλοξενήσουν στα δημόσια Νηπιαγωγεία όλα τα προνήπια και τα νήπια λόγω των ακατάλληλων κτιριακών υποδομών τους.
Από την άλλη πλευρά οι Δήμοι Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Σκιάθου, Αλοννήσου και Σκοπέλου απάντησαν θετικά.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας θα αποστείλει τα σχετικά στοιχεία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και στο υπουργείο Παιδείας το οποίο θα αποφασίσει σε ποιους Δήμους της χώρας θα γίνει από Σεπτέμβριο η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή.
Άλλωστε το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει πως η εφαρμογή αυτή θα γίνει κλιμακωτά σε τρία χρόνια.
Από τις 2 μέχρι τις 20 Μαΐου οι γονείς θα μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους στα δημόσια Νηπιαγωγεία.

Ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος επισήμανε πως «από τους οκτώ Δήμους οι τρείς, Βόλου, Ρήγα Φεραίου και Αλμυρού, μας απάντησαν αρνητικά σχετικά με τη δυνατότητά τους να μπορούν να εγγραφούν στα δημόσια Νηπιαγωγεία όλα τα προνήπια και τα νήπια που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Βέβαια εμείς βάσει αριθμητικών στοιχείων μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης όλων των παιδιών. Και το λέμε αυτό, γιατί το 2014-2015 φοιτούσαν στα δημόσια Νηπιαγωγεία 2.964 νήπια και μερικά προνήπια, και για την ερχόμενη σχολική χρονιά θα φοιτούν 2.800 νήπια και προνήπια».

Ο κ. Πολύζος πρόσθεσε πως υπάρχουν στον Βόλο 13 νηπιαγωγεία που είναι σε ακατάλληλα κτίρια, αν και για το ένα υπάρχει η προοπτική της μεταστέγασης το καλοκαίρι.
Βέβαια πρόσθεσε πως «παρά τις δύσκολες κτιριακές συνθήκες στα δημόσια νηπιαγωγεία όλα τα προνήπια που τα τελευταία δύο χρόνια θέλησαν να φοιτήσουν σε δημόσιο νηπιαγωγείο, εξυπηρετήθηκαν. Και, αν δεν εγγράφηκαν στο νηπιαγωγείο της γειτονιάς τους, τότε φροντίσαμε να τα εγγράψουμε σε κάποιο παρακείμενο».