Η Workathlon της Κατερίνας Σαντίκου στον επιταχυντή του Techstars στο Άμπου Ντάμπι

Η Workathlon ανακοίνωσε πως επιλέχθηκε από χιλιάδες αιτήσεις παγκοσμίως να βρίσκεται στις 10 καλύτερες νεοφυείς επιχειρήσεις από όλο το κόσμο που λαμβάνουν μέρος στον φετινό επιταχυντή των Techstars – Hub71! Το κορυφαίο Αμερικάνικο πρόγραμμα επιτάχυνσης θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 27 Ιανουαρίου και 20 Απριλίου 2020 στο Hub71 στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι.

Αναμένονται τρεις μήνες καθοδήγησης, pitching και growth-hacking με κορυφαίους μέντορες και συνεργάτες του παγκόσμιου δικτύου του Techstars. Στόχος του εγχειρήματος είναι οι 10 συμμετέχουσες επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις πλήρεις δυνατότητες τους, να αναπτυχθούν γρήγορα, και να αναδειχθούν πρωταθλητές στον κλάδο τους, προσελκύοντας εντέλει το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων επενδυτών.

Η διαφορετικότητα και η πολυπολιτισμικότητα είναι βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την επιλογή των εταιριών που συμμετέχουν στον επιταχυντή του 2020. Αυτές προέρχονται από διάφορες χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον Καναδά και φυσικά την καρδιά της επιχειρηματικότητας, το Σαν Φρανσίσκο. Οι δραστηριότητες τους καλύπτουν ένα ευρύ τεχνολογικό φάσμα από βιοτεχνολογία και υγειονομική περίθαλψη έως επιχειρησιακό λογισμικό. Ακόμη, οι ιδρυτές τους θα περάσουν 90 ημέρες με πλήρη βύθιση στο πρόγραμμα στο Αμπού Ντάμπι, υποστηριζόμενοι από μια ομάδα από περισσότερους από 80 μέντορες από όλο τον κόσμο που αντιπροσωπεύουν μια εξίσου πλούσια ποικιλία ταλέντων.

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης θα λάβει χώρα στο WeWork X Hub71, μια ευημερούσα επιχειρηματική κοινότητα με εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης, γνωστή και ως ο πρώτος κόμβος καινοτομίας του Άμπου Ντάμπι. Η κομβική αυτή θέση στην καρδιά της πρωτεύουσας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ενισχύει την ικανότητα του Hub71 ως παγκόσμιου τεχνολογικού οικοσυστήματος να φέρει σε επαφή τις νεοφυείς επιχειρήσεις με τους παράγοντες – κλειδιά που θα τους οδηγήσουν στην επιτυχία.

Η Workathlon, είναι η δεύτερη ελληνική εταιρεία στα χρονικά του Techstars που θα λάβει μέρος σε αυτό το τόσο καινοτόμο και παγκοσμίως αναγνωρισμένο επιταχυντή, οι εταιρείες του οποίου έχουν συνολική αποτίμηση $25 δις.