Η Skyserv βραβεύτηκε στα Transport & Logistics Awards 2017

Η Skyserv, που δραστηριοποιείται στις υπηρεσίες ground handling στην Ελλάδα με παρουσία σε 37 αεροδρόμια της χώρας, πήρε το Χρυσό Βραβείο, στην κατηγορία Εμπορευματικές Μεταφορές & Freight Forwarding της ενότητας Αεροπορικές Εμπορευματικές Μεταφορές, στα Transport & Logistics Awards 2017. Τα βραβεία διοργάνωσε το Supply Chain Institute, με στόχο την ανάδειξη της αριστείας και της καινοτομίας στον χώρο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των Μεταφορών.

H Skyserv βραβεύτηκε για την υλοποίηση του έργου συνδυασμένων μεταφορών, χρησιμοποιώντας ως κόμβο το αεροδρόμιο των Αθηνών. Σύμφωνα με το project αυτό, η Αθήνα λειτουργεί ως ενδιάμεσος σταθμός στην διαμετακόμιση αεροπορικών φορτίων που κινούνται οδικώς σε μέρος του ταξιδιού τους, μετατρέποντας το αεροδρόμιο των Αθηνών σε κόμβο της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων.

Για την υλοποίηση του έργου, η Skyserv μεσολάβησε σε αεροπορικές εταιρίες που είναι πελάτες της, ώστε η Αθήνα να επιλεγεί ως ενδιάμεσος σταθμός για πάγιες μεταφορές από τις βαλκανικές πρωτεύουσες, κάνοντας χρήση οδικής μεταφοράς για την σύνδεση των αεροδρομίων. Το συγκεκριμένο έργο αφορά σε συνδυασμένες μεταφορές που έχουν το αεροδρόμιο ως σημείο εξόδου ή εισόδου από την χώρα. Η Skyserv ήδη έχει συνεργασία με αεροπορικές εταιρίες και οδικούς μεταφορείς, που μεταφορτώνουν εμπορεύματα και καλύπτουν εξαγωγικές ανάγκες κυρίως των αγορών Ρουμανίας και Βουλγαρίας.

Με αφορμή τη βράβευση ο Διευθύνων Σύμβουλος της Skyserv, κ. Γιώργος Βαρσάμης, δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε καινοτόμες λύσεις συνδυασμένων μεταφορών και επιμένουμε στο στόχο της δημιουργίας ενός ισχυρού cargo hub στην Ελλάδα. Η Skyserv έχει την τεχνογνωσία και τις υποδομές που απαιτούνται για την υλοποίηση τους».