Η “Ωκεανίδα” άρχισε να χτυπάει το νησί της Σκιάθου με ανέμους που φτάνουν ακόμα και τα 11 μποφόρ σε κάποια σημεία του νησιού. Λογικό είναι να υπάρχουν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση ευτυχώς όχι σοβαρά αλλά στιγμιαίες μικροδιακοπές που είναι όμως επικίνδυνες για τις οικιακές συσκευές.

Πως να προστατέψετε τις ηλεκτρικές σας συσκευές απο κεραυνούς και διακοπές ρεύματος !

Πολλά προβλήματα μπορεί να προκαλέσει μια καταιγίδα με κεραυνούς ή και χωρίς στις ηλεκτρικές σας συσκευές . Οι διαταραχές τάσης μπορεί να οφείλονται σε κεραυνούς ή άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα, σε βραχυκυκλώματα στο ηλεκτρικό δίκτυο (πχ σε κάποιο υποσταθμό), στην επαναφορά του ρεύματος μετά από διακοπή κλπ.

Οι αυξομειώσεις αυτές συχνά δημιουργούν πολύ σοβαρά προβλήματα στις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές μας. Από “περίεργη” συμπεριφορά μέχρι και ολοκληρωτική καταστροφή τους.

Δυστυχώς στην Ελλάδα οι ηλεκτρικές συσκευές μας είναι εκτεθειμένες σε βλάβες απο υπέρταση ρεύματος τόσο από κεραυνούς αλλά και από τις συχνές διακοπές ρεύματος που έχουμε με κάθε κακοκαιρία .

Οι συχνές διακοπές ρεύματος λόγω βλάβης η υπερφόρτωσης του δικτύου είναι κάτι σύνηθες στην χώρα μας δυστυχώς και φυσικά για ακόμα μια φορά την πληρώνουν οι καταναλωτές όπου οι συσκευές τους καίγονται .

Τηλεοράσεις , υπολογιστές , λαπτοπ , κινητά σε φόρτιση , πλυντήρια, ψυγεία, router και οποιαδήποτε άλλη συσκευή είναι συνδεδεμένη στο ρεύμα κινδυνεύει απο αυξομειώσεις στην τάση μετά απο διακοπή ή ηλεκτρικό φαινόμενο (κεραυνό) στην περιοχή σας. Καλά θα είναι να απομακρύνονται από την πρίζα ακόμα και όταν υπάρχει σταθεροποιητής τάσης.