Παρουσία στρατιωτικών, πολιτικών και τοπικών φορέων του Νομού, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο οχηματαγωγό – επιβατηγό «Εξπρές Σκιάθος» η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου. Να σημειωθεί ότι η Υφυπουργός Οικονομικών ήταν η τυχερή που κέρδισε το φλουρί και της δόθηκε ως δώρο ομοίωμα της Αργούς σε πίνακα, η οποία σχολίασε μάλιστα ότι “τελικά τα πράγματα θα πάνε καλά όπως φαίνεται για την οικονομία”.

Ο Λιμενάρχης Βόλου Χρ. Κανάκης ευχήθηκε Χρόνια πολλά, καλή χρονιά, με υγεία για όλο τον κόσμο κι όπως δήλωσε «Εύχομαι ο αγιασμός των υδάτων να εξαγνίσει  τις καρδιές και τις ψυχές όλων των ανθρώπων. Για το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, στόχος είναι το 2019 να κερδίσουμε το στοίχημα της καθημερινής προσπάθειας, να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη, στον αλιέα, στον ναυτικό, στον συναλλασσόμενο με την υπηρεσία μας, στον κάθε πολίτη που αναζητά την επίλυση του προβλήματός του».

Ο Πλοίαρχος του «Εξπρές Σκιάθος» Θαν. Κομπογιάννης, ευχήθηκε υγεία, χαρά ευτυχία και μεγάλη υπομονή να ξεπεραστούν τα εμπόδια και σε όλους τους συναδέλφους ναυτικούς που ταξιδεύουν παντού καλά ταξίδια και καλή επάνοδο στις οικογένειές τους.

 

 

Η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ευχήθηκε Καλή Χρονιά και δήλωσε ότι τη φώτιση τη χρειαζόμαστε πάντα το πολιτικό προσωπικό. Όπως ανέφερε «Για μας ως κυβέρνηση και ως υπουργείο Οικονομικών τα δύσκολα πέρασαν. Από δω και πέρα σχεδιάζουμε θετικότερα πράγματα, προς όφελος του λαού, με σύνεση και χωρίς να υπάρχει ζήτημα επαναφοράς στην προηγούμενη κατάσταση.  Είναι όλα τεκμηριωμένα και προγραμματισμένα και δεν θα φθάσουμε ποτέ ξανά στο σημείο με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να μπούμε στο ΔΝΤ και να καθορίζει τις τύχες μας. Το 2019 θα είναι μια πολύ καλύτερη χρονιά και τα στοιχεία φαίνονται από τον προϋπολογισμό, καθώς 910 εκ. ευρώ θα δοθούν παραπάνω απ’ αυτά που δόθηκαν στο μεοσοπρόθεσμο και θα υλοποιηθούν όλα αυτά που εξαγγείλαμε το προηγούμενο διάστημα».

Η κ. Παπανάτσιου για το γεγονός ότι το 2019 είναι χρονιά εκλογών εκτίμησε ότι «θα πάνε καλά και θα προχωρήσουμε στην επόμενη τετραετία».

 

Η Υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ευχήθηκε Καλή και ευλογημένη χρονιά, ευχήθηκε φώτιση στο νου και στην ψυχή, εκείνων κυρίως που όπως είπε «καθορίζουν τις τύχες αυτού του τόπου και του κόσμου ολόκληρου. Αναπόφευκτα οι ευχές πηγαίνουν σε εκείνους που βρίσκονται στη θάλασσα, σε αυτούς που υπηρετούν στο εμπορικό, στο Πολεμικό Ναυτικό και στο Λιμενικό Σώμα. Είναι μια χρονιά καθοριστική και θέλω να πιστεύω ότι όλοι θα κινηθούν με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και των πολιτών αυτού του τόπου, που περιμένουν πολλά από την κυβέρνηση, που από τώρα μέχρι το τέλος της θητείας της διανύει το πιο σημαντικό κομμάτι, γιατί τώρα θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, τώρα ανατάσσεται η κοινωνία και τώρα η χώρα μας μπαίνει την οδό της ανάπτυξης και της νέας ελπιδοφόρας προοπτικής».

Σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών και τη στάση των ΑΝΕΛ, δήλωσε ότι «ότι βρίσκεται ακόμη στα Σκόπια, η κυβέρνηση θα περιμένει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, να μελετηθεί η συμφωνία στο σύνολό της για να είναι σύμφωνη τουλάχιστον με αυτά που συμφωνήθηκαν από τους δύο υπουργούς Εσωτερικών. Θέλω να πιστεύω γιατί έτσι επιβάλλεται να μη διαταραχτεί η πορεία και το έργο αυτής της κυβέρνησης».

Ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρ. Μπουκώρος, αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα γεγονότα του τελευταίου καιρού, λέγοντας πως κανένας δεν έχει το δικαίωμα να βάλλει εναντίον ανεξάρτητων θεσμών, όπως η δικαιοσύνη και να σπέρνει στον ελληνικό λαό τον διχασμό. Ευχήθηκε στη συνέχεια τα φετινά Θεοφάνεια να δώσουν την δύναμη στις πολιτικές δυνάμεις, και στους πολίτες, προκειμένου να έλθει η πολιτική αλλαγή, όπως υποστήριξε, ώστε η χώρα να αλλάξει πορεία, γιατί ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες αξίζουν κάτι περισσότερο.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ευχήθηκε όλοι με αφορμή τη σημερινή γιορτή, να έχουν πνεύμα σύνεσης, σοφίας, δημιουργίας, συνεννόησης, ώστε η χώρα να βγει από την κρίση και να επανέλθει στην κανονικότητα, με κανονικούς μισθούς, συντάξεις, υγεία και παιδεία.

Όπως είπε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προσπαθεί με συνεργασία να επιτύχει τους στόχους που έχουν τεθεί και αφορούν τις επιθυμίες των ανθρώπων, καθώς στην περιοχή έχουν γίνει χιλιάδες έργα για όλους, που έχουν δώσει όπως είπε, ζωή.  Η ουσία υπάρχει μόνο στα έργα, που πάντα λένε την αλήθεια και η κατάσταση στη χώρα χειροτέρεψε από την στιγμή που ο λαός παρασύρθηκε από τα λόγια και δεν εκτίμησε τα έργα».

volospage.blogspot.com