Απαντήσεις στα ερωτήματα των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Ξενοδόχων και ενοικιαζομένων δωματίων δίνει η Παράταξη : Σκιάθος Ενωμένη – Βήμα στο Μέλλον με επικεφαλής τον Υποψήφιο Δήμαρχο Νικόλαο Πλωμαρίτη

Η απαντητική επιστολή έχει ως εξής :

“Ευχαριστούμε για τα ερωτήματα που μας θέσατε γιατί, αν και στο συνοπτικό πρόγραμμά μας υπάρχουν οι απαντήσεις, μας δίνετε την ευκαιρία να σας κοινοποιήσουμε τις θέσεις μας και τις προθέσεις μας σαφώς και συγκεκριμένα ανά θέμα που σας απασχολεί.

Ο Τουρισμός είναι ο «στόλος» που «ταξιδεύει» την ανάπτυξη της Ελλάδας μας στο μέλλον, μιας και είναι η «βαριά» Βιομηχανία της.

Ο τομέας αυτός είναι σήμερα η κύρια πηγή εσόδων της Σκιάθου και όλης της Ελλάδας, ο μοναδικός μοχλός ανάπτυξης, «μονοκαλλιέργεια» που στηρίζει και όλα τα άλλα επαγγέλματα του νησιού.  Η παράταξή μας στις προηγούμενες θητείες που υπηρέτησε τον τόπο  ασχολήθηκε πολύ σοβαρά και αγωνίστηκε για τα θέματα που αναφέρετε στην επιστολή σας. Και τώρα , αμέσως μετά τις εκλογές, ακόμα δυναμικότερα, θα δώσει τον αγώνα της αφού έχει στελεχωθεί και με έμπειρα πρόσωπα από άλλες παρατάξεις, με τα οποία αποφασίσαμε  «κοινή γραμμή πλεύσης», αλλά και με νέα άτομα που συμμετέχουν για πρώτη φορά στα κοινά, με ενθουσιασμό και όρεξη για δουλειά.

 

1)  Α.  Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προχωρήσετε για την αναβάθμιση των υποδομών και της εμφάνισης του νησιού; 

Όπως γνωρίζετε ως παράταξη δώσαμε μεγάλη σημασία στον εκσυγχρονισμό και στην άρτια λειτουργία τόσο του αεροδρομίου όσο και του λιμανιού που αποτελούν τις δύο πύλες εισόδου όχι μόνο για το νησί μας και τις Βόρειες Σποράδες αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Ασχοληθήκαμε με αυτά από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την διαχείριση του νησιού μας και έτσι καταφέραμε:

  • Την αναβάθμιση του αεροδρομίου του νησιού και επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης –απογείωσης.
  • Την έναρξη της διαδικασίας για ένα σύγχρονο και λειτουργικό λιμάνι, κάνοντας το masterplan του λιμανιού (είναι σε εξέλιξη). Αυτή την στιγμή τμήμα του έχει κατατεθεί και υπάρχει στο αρμόδιο Υπουργείο η μελέτη για χρηματοδότηση προς υλοποίηση του έργου της μικρής επέκτασης και αμφίπλευρης πρόσδεσης του βραχίονα.

Με πολύ μικρή περιβαλλοντική επιβάρυνση θα μεταφερθεί η πρόσδεση των οχηματαγωγών και άλλων πλοίων στην νότια πλευρά του βραχίονα και ο υφιστάμενος χωροθετημένος χώρος τους θα αξιοποιηθεί ως τουριστικό αγκυροβόλιο

Επίσης ως Δημοτική Αρχή επιδιώκαμε και θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την τροποποίηση της ήδη χωροθετημένης τουριστικής μαρίνας με παρεμβάσεις στην Κυβέρνηση που τη διαχειρίζεται. Οι τσιμεντοκατασκευές και οι κυκλικές λεκάνες που ήταν στην αρχική μελέτη πρέπει να  αντικατασταθούν με πλωτά στοιχεία, φιλικά στο περιβάλλον και στην κλίμακα του λιμανιού, επιτρέποντας παράλληλα την κίνηση των υδάτων, απαραίτητη για την προστασία του ευαίσθητου αυτού οικοσυστήματος. Επόμενη κίνησή μας, αφού ο Δήμος Σκιάθου δε μπορεί να είναι ο νέος ανάδοχος της τουριστικής μαρίνας, είναι να συμβάλλουμε, ώστε να βρεθεί ανάδοχος και να υλοποιηθεί το έργο αυτό.

Φυσικά στις άμεσες προτεραιότητες είναι και η αναβάθμιση του μικρού λιμένα στις Κουκουναριές και η δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου.

Όσον αφορά στην εμφάνιση του νησιού, θα προβούμε, μετά επικαιροποίηση και διαβούλευση, στην  ψήφιση και εφαρμογή των Όρων Δόμησης και σχετικών Κανονιστικών Διατάξεων που είχαμε συντάξει σε συνεργασία με το ΤΕΕ Μαγνησίας, ως προς την εμφάνιση των κτιρίων (όψεις , χρώματα κ.λ.π.), των κοινόχρηστων χώρων και σημείων ειδικού ενδιαφέροντος ( Πλάκες, Κοτρώνι κα) για να αποκτήσει η πόλη της Σκιάθου «θύλακες» που να παραπέμπουν στο παρελθόν της και την εικόνα και ταυτότητα που της αξίζει.

Θα προβούμε στην ανακαίνιση των κατασκευών των στάσεων των λεωφορείων, με φωτισμό αυτών και τοποθέτηση πληροφοριακού συστήματος για τις ώρες άφιξης και αναχώρησης.

Επίσης στους χώρους χρήσης – εκμετάλλευσης των παραλιών θα γίνουν οι ανάλογες παρεμβάσεις για τις σωστές παροχές και εμφάνιση

  • Β.  Καθώς επίσης τι μέτρα θα λάβετε για την προστασία του περιβάλλοντος;

Η πρώτη κίνηση της παράταξής μας την επόμενη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας θα είναι η αναβάθμιση  του τομέα της καθαριότητας.  Η αναδιοργάνωση της υπηρεσίας πρασίνου και καθαριότητας, η μεταφορά του χώρου στάθμευσης  των οχημάτων καθαριότητας, η αγορά κάδων στερεών απορριμμάτων με υπογείωση, όπου το επιτρέπει ο χώρος,  με παράλληλη αγορά ειδικού οχήματος και η ανανέωση του στόλου των οχημάτων καθαριότητας με την προσθήκη ειδικού οχήματος για το πλύσιμο των κάδων σε τακτά διαστήματα.

Συνεχίζοντας τα έργα των προηγούμενων θητειών μας  (αποκατάσταση της παλιάς ανεξέλεγκτης χωματερής και δημιουργία –κατασκευή ΧΥΤΑ), προτεραιότητα μας θα είναι, αφού στηρίξουμε την ανακύκλωση (όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν), η δημιουργία ΧΥΤΥ για να έχουμε συρρίκνωση των Στερεών Αποβλήτων και να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον του νησιού μας.

Για την προστασία των βιοτόπων μας θα συνεχίσουμε τις διαδικασίες και τις ενέργειες μας, ώστε να μας παραχωρηθούν (είναι ιδιοκτησία του Δημοσίου), και να προβούμε στα έργα που ήδη έχουμε προγραμματίσει από την προηγούμενη περίοδο, για την προστασία και ανάδειξή τους.

Για τον Βιότοπο –Λίμνη Αγίου Γεωργίου έχουμε ήδη προβεί σε ενέργειες από την προηγούμενη θητεία μας, αναθέσαμε σε μελετητική εταιρεία και έχουμε στα χέρια μας προμελέτη για την λίμνη που γίνεται περιπατητικό πάρκο και παρατηρητήριο πουλιών.

Για την λίμνη Στροφυλιά, η πρότασή μας  έχει κατατεθεί με προσχέδιο και είναι στην αρμόδια Υπηρεσία του Ελληνικού Δημοσίου προτείνοντας  να γίνει πάρκο αναψυχής – παρατηρητήριο πουλιών. Αυτό περιέχει τρία κιόσκια συναντήσεων , κατασκευή ξύλινων μονοπατιών, τέσσερα παρατηρητήρια πουλιών , ταΐστρες πουλιών, ηλεκτροφωτισμό αυτού του χώρου με φωτοβολταϊκα κ.ά.

Για την λίμνη Βρωμόλιμνος ζητήθηκε από το δημόσιο και χαράχτηκε η γραμμή αιγιαλού για να καταχωρηθεί η έκταση της .

Σχετικά με το Δίκτυο Αποχέτευσης, αναβαθμίζεται ήδη ο χώρος επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων της Αγίας Ελένης (προς δημοπράτηση) και θα αντικατασταθεί το δίκτυο αποχέτευσης στην περιοχή των Κουκουναριών που θα γίνει κατά μήκος του δρόμου  (προς δημοπράτηση), γίνεται επέκταση του δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή του Τρούλου  (προς δημοπράτηση) με πρόβλεψη επέκτασης στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Θα γίνει επίσης αναβάθμιση του Βιολογικού του Ξανέμου (μελέτη σε εξέλιξη) και θα γίνει επέκταση μετά την αναβάθμιση του δικτύου αποχέτευσης έως τις περιοχές Αχλαδιές, Καναπίτσα, και Κολιός.

Θεωρούμε επίσης επιβεβλημένη την ενεργειακή μετατροπή (πράσινα κτίρια)  κάθε δημοτικού  κτιρίου και των σχολείων του νησιού .

2) Ποιες πρωτοβουλίες θα αναπτύξετε για τη βελτίωση της προσβασιμότητας του νησιού, αλλά και των μετακινήσεων εντός του νησιού ώστε να έχουμε αποτελέσματα που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη αλλά θα βελτιώσουν και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων;  

Ήδη έχουμε αναφερθεί για τις δύο πύλες εισόδου του νησιού (λιμάνι, αεροδρόμιο), στην ερώτησή σας για τις υποδομές.

Η προσβασιμότητα αλλά και η ασφαλής και εύκολη μετακίνηση των τουριστών αλλά και των μόνιμων κατοίκων του νησιού είναι  από τις προτεραιότητες του συνδυασμού μας. Οι πολύ καλές σχέσεις με την Περιφέρεια αλλά και με τα αρμόδια Υπουργεία μπορούν να εγγυηθούν την αποτελεσματικότητα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Θεωρούμε πως το νησί πρέπει να έχει 12μηνη πρόσβαση τόσο με θαλάσσιες συγκοινωνίες όσο και αεροπορική σύνδεση τουλάχιστον από την Αθήνα. Επίσης θα πρέπει να υπάρχουν και συχνά δρομολόγια από Αγ. Κωνσταντίνο τον χειμώνα και καθημερινά το καλοκαίρι κάτι που έχει εκλείψει.

​Σε συνεργασία με εξειδικευμένους συγκοινωνιολόγους θα λύσουμε το πρόβλημα που προκύπτει κατά τους μήνες αιχμής όταν οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι αλλά και οι τουρίστες δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα λεωφορεία για την μετακίνησή τους λόγω πληρότητας, ούτε και τα αυτοκίνητά τους λόγω έλλειψης χώρων στάθμευσης.

Θα γίνει ενίσχυση των υπαρχόντων γραμμών μαζικής μετακίνησης με έξτρα γραμμή αεροδρόμιο – πόλη -Καλύβια-μονή-Ασέληνο (προς δημοπράτηση)

Για την καλύτερη και «ασφαλέστερη» μετακίνηση μέσα στην πόλη θα συνεχίσουμε από εκεί που είχαμε σταματήσει το 2014, με συντήρηση των παλιών καλντεριμιών και πλακόστρωση οδών στις περιοχές Παναγία Λιμνιά, Πλάκες, Μεσόγεια, Οδός Ξανέμου, Αγίου Νικολάου, κ.ά.

Επίσης, θα προχωρήσουμε σε διανοίξεις δρόμων, εφαρμόζοντας το Σχέδιο Πόλης με τσιμεντόστρωση ή ασφαλτόστρωση αυτών.

Όσο για την προσβασιμότητα στο υπόλοιπο νησί θα συνεχίσουμε το έργο μας (ασφαλτοστρώσεις που έγιναν στον Περιφερειακό δρόμο της πόλης, Περιφερειακός-Μονή Ευαγγελισμού, Ζωοδόχος Πηγή-Άγιο Κωνσταντίνο, Βασιλιά-Παναγιά Καρδάση, διασταύρωση Τρούλου-Ζορμπάδεςκ.ά.) .

Θα αξιοποιήσουμε και θα υλοποιήσουμε τις μελέτες  που αφήσαμε, όπως ασφαλτοστρώσεις προσβάσεων παραλιών, ασφαλτόστρωση από Άγιο Ραφαήλ έως Αλυγαριές, αφαλτόστρωση από Παναγία Εικονίστρια έως Αλυγαριές, ασφαλτόστρωση Κατσαρού-Κοκκινόγια-Πλατανιάς, καθώς και διαμόρφωση-ασφαλτόστρωση άλλων αγροτικών δρόμων που εκτός από την ομαλή πρόσβαση που θα προσφέρουν στους κατοίκους και στους επισκέπτες του νησιού, θα εξασφαλίσουν  εύκολη πρόσβαση των οχημάτων υπηρεσιών σε περίπτωση ανάγκης (Πυροσβεστική, Αστυνομία, ΕΚΑΒ).

Και φυσικά θα μελετηθεί από βάσης η διευκόλυνση προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ, όπου είναι δυνατόν και οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Στόχος μας επίσης είναι η αποσυμφόρηση της επαρχιακής οδού Σκιάθου-Κουκουναριών, στόχος όχι άμεσα υλοποιήσιμος αλλά που σίγουρα θα δρομολογήσουμε. Υπάρχει ήδη στην μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού η πρόταση για κατασκευή οδικού άξονα από την Ανατολική στην Δυτική πλευρά του νησιού , χρησιμοποιώντας τους υπάρχοντες αγροτικούς δρόμους. Με αυτόν τον τρόπο ο υπάρχων δρόμος θα εξυπηρετεί μικρά οχήματα και βασικά την εσωτερική επικοινωνία των «τουριστικών οικισμών» μας.

3) Ποιές είναι οι μέθοδοι,  τα κανάλια και οι συνεργασίες  που θα χρησιμοποιήσετε για την προβολή του νησιού;

Η παράταξη μας, από την επόμενη μέρα της εκλογής μας θα ξεκινήσει τις επιβεβλημένες ενέργειες ώστε από την 1η Σεπτεμβρίου να δυναμώσει η προβολή της Σκιάθου και να μην χάσουμε την καλοκαιρινή περίοδο του 2020. Είμαστε διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλες τις μεθόδους προβολής.

Δημιουργώντας Αντιδημαρχία Τουρισμού και μια καταρτισμένη πάνω στο αντικείμενο Επιτροπή Τουριστικής Προβολής, με στελέχη από όλες τις επιχειρηματικές τάξεις που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο, ιδρύοντας και στελεχώνοντας  Δημοτικό Γραφείο Τουρισμού, συνεργαζόμενοι με το INSETE,την Περιφέρεια μας, το Υπουργείο Τουρισμού,  και με κάθε Περιφερειακό Γραφείο του ΕΟΤ στο εξωτερικό, καθώς και με τις  Πρεσβείες μας, θα παλέψουμε για την προβολή του νησιού και την ανάδειξη του ως κορυφαίο προορισμό διακοπών.

Η συμμετοχή του νησιού σε εθνικά και διεθνή τουριστικά events (διεθνείς και εγχώριες εκθέσεις τουρισμού, roadshows,κ.α) και οι διαφημίσεις σε ΜΜΕ και ΜΜΜ (πχ. μετρό,αεροδρόμια κ.α.) θα είναι στοχευμένες, συνεχείς και σύγχρονες, στο πνεύμα και στις απαιτήσεις της εποχής, για την προβολή του νησιού μας προσβλέποντας παράλληλα στην δημιουργία ταυτότητας.

Θα υπάρξουν συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες του χώρου (όπως  π.χ. η Marketing Greece και η Discover Greece, η PR MEDIACO κ.α.) και θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα στις σύγχρονες διαδικτυακές μεθόδους προώθησης τουριστικών προορισμών , αλλά και στην ανάπτυξη και συνεργασία δικτύου ΜΜΕ που ειδικεύονται στο χώρο του τουρισμού.

Θα γίνει ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας με παρεμβάσεις   στα ενημερωτικά περιοδικά , στα social media και με καταχωρήσεις στις μπροσούρες των tour operators που εδρεύουν στο νησί .

4) Πώς θα βοηθήσετε με θεσμοθετημένους κανόνες και κίνητρα την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου;

Για να επιτύχουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου δεν αρκούν μόνο  κανόνες και κίνητρα για τις επιχειρήσεις. Πρέπει πρώτοι εμείς σαν Δήμος να δώσουμε το «καλό παράδειγμα» . Δεσμευόμαστε ότι το νησί θα είναι έτοιμο πριν την πρώτη άφιξη των πτήσεων. Όταν λέμε έτοιμο, εννοούμε ότι το νησί θα είναι καθαρό, οι παραλίες τακτοποιημένες, τα έργα ανάπτυξης θα έχουν γίνει τον χειμώνα, οι εκδηλώσεις του Πάσχα και του Καλοκαιριού θα είναι προγραμματισμένες και θα έχουν κοινοποιηθεί έγκαιρα σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο.

Όπως αναφέρουμε και στο επίσημο πρόγραμμα μας θα δοθούν κίνη-τρα με εκπτώσεις στις επιχειρήσεις (δημοτικά τέλη, τραπεζοκαθίσματα κ.α.)  για να ανοίξουν νωρίς, από τον Απρίλιο, και να κλείσουν μετά την αναχώρηση και της τελευταίας πτήσης. Θα υπάρξουν Κανονιστικές για το πότε θα μπορούν να κάνουν τα καταστήματα εξωτερικές εργασίες ώστε να μην επηρεάζεται η αισθητική και η εύ-ρυθμη λειτουργία του νησιού ειδικά τους θερινούς μήνες. Σε ό,τι  δημοπρατείται και μπορεί ο Δήμος να παρέμβει θα μπουν συγκεκριμένες ημερομηνίες για την έναρξη και την παύση της δραστηριότητας (π.χ. ομπρέλες και καντίνες). Με σωστές μεθόδους που ήδη έχουμε μελετήσει οι πρώτοι επισκέπτες του νησιού θα νοιώθουν ότι το νησί βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και όχι σε καθεστώς προετοιμασίας και «ανοίγματος».

Παράλληλα θα υποστηριχθεί θερμά κάθε επιχειρηματική προσπάθεια των συλλόγων σας που θα στοχεύσει ακριβώς στην κατεύθυνση αυτή.

5) Πώς κατά την άποψη σας μπορούμε να παντρέψουμε το τουριστικό προϊόν με τον πολιτισμό και την ιστορία της Σκιάθου βοηθώντας στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού;

Όπως όλοι γνωρίζουμε η Σκιάθος έχει πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά που δυστυχώς δεν έχει προβληθεί όσο έπρεπε. Στόχος της παράταξης μας είναι να αναδείξουμε (όπως και είχαμε ξεκινήσει από την προηγούμενη θητεία) όλα αυτά τα στοιχεία που οι πρόγονοι μας θα ήταν περήφανοι. Τα μοναδικά εξωκλήσια, το Κάστρο, το μοναστήρι της Ευαγγελίστριας, το σπίτι του Παπαδιαμάντη, η ύφανση και ύψωση της πρώτης Ελληνικής σημαίας, η μοναδικότητα του Πάσχα, τοπικά έθιμα και πανηγύρια, ιστορικά μονοπάτια (έχουμε μελέτη των μονοπατιών , έτοιμη για δημοπράτηση) , η πλούσια ναυτική ιστορία μας, η τοπική γαστρονομία που έχει παραμεληθεί τα τελευταία χρόνια, είναι οι «βαριά χαρτιά» της τοπικής μας κληρονομιάς. Προτεραιότητά μας η δημιουργία Διαχρονικού Ιστορικού Μουσείου και η ενίσχυση των ιδιωτικών θεματικών μουσείων, του Ναυτικού Μουσείου και κάθε προσπάθειας σε αυτή την κατεύθυνση. Για όλα τα παραπάνω θα στελεχωθεί και θα ενεργοποιηθεί ο οργανισμός και συγκεκριμένα  το τμήμα του Πολιτισμού όπου το βασικό του μέλημα θα είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και η δημιουργία ταυτότητας.

Νοιώθοντας υπερήφανοι για την ¨κληρονομιά¨ του νησιού μας και πιστεύοντας ότι ο πολιτισμός και η ιστορία ενός τόπου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του τουριστικού προϊόντος, θα γίνει η μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια της ανάδειξής τους. Ο τουρισμός στις μέρες μας έχει πάρει την μορφή του βιωματικού τουρισμού από πλευράς του επισκέπτη που θέλει να γνωρίσει τόσο την ιστορία και τα έθιμα του τόπου, όσο και τις δραστηριότητες που υπάρχουν σε αυτόν, αλλά και την τοπική κουζίνα. Έτσι λοιπόν σε συνεργασία με κάθε εμπλεκόμενο επιχειρηματικό κλάδο και σύλλογο θα αναδείξουμε τους κρυμμένους θησαυρούς της ιστορίας, της λαογραφίας, των παραδόσεων και της γαστρονομίας μας που σε συνδυασμό με το απαράμιλλο φυσικό κάλλος του νησιού θα υποστηρίξει σωστά κάθε μορφή τουριστικής εναλλακτικής τουριστικής δραστηριότητας.

6) Φαινόμενο AIRBNB είναι η τάση της εποχής και σαν καινούρια τάση και σεβόμενοι τους κανόνες της αγοράς είναι αποδεκτή. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, ώστε να έχουμε ένα σοβαρό και ανεκτό από την φέρουσα ικανότητα του προορισμού πλαίσιο;

Όπως γνωρίζετε, δεν εμπίπτει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ το «φαινόμενο» των βραχυχρόνιων τουριστικών μισθώσεων. Παρά ταύτα , θέση μας είναι η πιστή εφαρμογή του νομικού πλαισίου που διέπει τον τύπο των μισθώσεων αυτών και η προάσπιση και η προφύλαξη των νόμιμων και ποιοτικών μορφών διαμονής των επισκεπτών μας.

7) Ποιες πρωτοβουλίες θα πάρετε για την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού και των κατοίκων του νησιού στον τουριστικό τομέα;

Ήδη έχουμε ανακοινώσει ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός στην εκπαίδευση των κατοίκων σε ότι αφορά τον τουρισμό. Όλοι οι κάτοικοι του νησιού έχουν άμεση επαφή με τον επισκέπτη είτε μετέχοντας στην εξυπηρέτησή του είτε απαντώντας απλά σε μια ερώτησή του ή στην «καλημέρα» του. Οπότε θεωρούμε επιβεβλημένο, τόσο οι νέοι όσο και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία να έχουν την καλύτερη δυνατή επιμόρφωση. Εξειδικευμένοι επαγγελματίες του χώρου αλλά και δημόσια επιδοτούμενα προγράμματα θα βοηθήσουν στην διαμόρφωση και ενδυνάμωση του έμφυτου ελληνικού χαρίσματος της φιλοξενίας όλων μας  αλλά και στην άρτια εκπαίδευση των εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού.  Αυτή την στιγμή μελετάμε με ποιον τρόπο μπορεί ο τουρισμός να μπει και στα σχολεία του νησιού, ώστε τα παιδιά να λαμβάνουν από μικρή ηλικία τις βασικές αρχές.

Στόχος μας είναι η συνεργασία με πιστοποιημένους φορείς για την διοργάνωση και εκτέλεση σεμιναρίων σε όλους τους τομείς του Τουρισμού, που αφορά την κατάρτιση, αλλά και την δια βίου εκπαίδευση των ανθρώπων που εμπλέκονται σε κάθε αντικείμενο και δραστηριότητα του τουριστικού μας προϊόντος.

Κλείνοντας, επειδή όλα αυτά στα οποία αναφερθήκαμε επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής κατοίκων και επισκεπτών και το βασικό στοιχείο για να υπάρξει ζωή είναι το νερό,  θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι τα έργα των προηγούμενων θητειών μας και έργα που έγιναν κατά την θητεία της παράταξης του κ. Πρεβεζάνου  και συγκεκριμένα

  • η αναβάθμιση του κεντρικού πηγαδιού υδροδότησης,
  • η αντικατάσταση του δικτύου σύνδεσης του κεντρικού πηγαδιού με τις δεξαμενές υδροδότησης,
  • η κατασκευή καινούριας δεξαμενής ,
  • η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης (αμιαντοσωλήνων , παλιών σιδεροσωλήνων , διαρροών κ.λ.π.)
  • οι καινούργιες γεωτρήσεις (Άγιο Φανούριο , Τσακαλάρι , Άγιο Αντώνιο , 3 στη Μεγάλη Άμμο κ.λ.π.)

απέδωσαν και είμαστε έτοιμοι,  αν όχι τον Σεπτέμβριο, πολύ σύντομα να δώσουμε καθαρό νερό στην πόλη της Σκιάθου (είναι σε φάση δημοπρασίας).

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση, συζήτηση, πρόταση και ευελπιστούμε στην συνεργασία μας.”

 

Για την «ΣΚΙΑΘΟΣ ΕΝΩΜΕΝΗ-βήμα στο μέλλον»

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΥΡ.ΠΛΩΜΑΡΙΤΗΣ (Καράμπελας)