του Αποστόλη Πασχάλη, Δημοτικός Σύμβουλος

 

Η Σκιάθος το νησί του Παπαδιαμάντη, είναι ένας Παράδεισος να κάνεις καλοκαιρινές διακοπές, να ζεις χειμώνα και καλοκαίρι , ή ακόμη και να το επιλέξεις να παντρευτείς, πράγμα το οποίο συμβαίνει με επιτυχία στις μέρες μας.

Είμαι βέβαιος πως το νησί μας, μπορεί να υποστηρίξει με επιτυχία τέτοιες δραστηριότητες όπως οι Γάμοι και να χαρίσει αξέχαστες στιγμές και αναμνήσεις σε καλεσμένους και ζευγάρια. Αυτό συμβαίνει για δυο λόγους , αφενός μεν γιατί το νησί είναι γεωμορφολογικά Παράδεισος φυσικού κάλλους, και αφετέρου δε υπάρχουν αυθεντικοί επαγγελματίες και πάνω απ όλα άνθρωποι : ο “μουσικός”, ο “εστιάτορας”, ο “φωτογράφος”, ο “καπετάνιος”, η ” κομμώτρια” , το παραδοσιακό στοιχείο, το καλό φαγητό, ένα χαμόγελο και μια “Καλημέρα” , που συμβάλλουν και όλα έχουν την σημασία τους.

Στόχος μας πρέπει να είναι κάθε φορά να γινόμαστε καλύτεροι, μιας και ανταγωνιζόμαστε άλλους Ελληνικούς Γαμήλιους , αλλά και Τουριστικούς προορισμούς.

Η λέξη που πρέπει να μαθαίνουμε από παιδιά, και να είναι κανόνας συμπεριφοράς μας είναι η λέξη “Φιλοξενία”. (Χαρακτηριστικό και χάρισμα των Αρχαίων Ελλήνων). Μιας και ανέφερα τον όρο “Παραδοσιακό Στοιχείο” , άποψη μου είναι πως αυτό θα μας βοηθήσει στο να κάνουμε την ποιοτική αναβάθμιση, αρχικά στην καθημερινότητα και στην ποιότητα της ζωής μας και κατ επέκταση στο Τουριστικό μας προϊόν.

Τέλος , θεωρώ ότι είναι ενδιαφέρον να προσελκύσουμε Κινηματογραφικές Εταιρείες, ώστε να γίνουν γυρίσματα εδώ στην Σκιάθο και στα μικρά παρθένα νησιά της, αφού ομολογουμένως το έχουν αποδεχτεί και οι γνώστες του είδους, ηθοποιοί και σκηνοθέτες. Καταλαβαίνουμε όλοι πως θα ήταν μια δωρεάν και έντονη μορφή διαφήμισης, με τουριστική δυναμική.

Αυτές είναι οι απόψεις μου για τον Γαμήλιο άλλα και τον γενικό Τουρισμό.