Η Πόρσε που σκόρπισε το θάνατο είχε λάστιχα του 2006;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha τα λάστιχα ήταν της 48ης εβδομάδας του 2006 – Αυτόπτης μάρτυρας μιλά αποκλειστικά στο protothema.gr: «Αυτό που αντίκρισα δεν το έχω ξαναδεί…» και προσθέτει: «Πριν απ’ το πάρκινγκ υπήρχαν αντικείμενα, κομμένα λάστιχα…»

Ένα στοιχείο που αλλάζει τα δεδομένα σχετικά με το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής με τέσσερις ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έφερε στη δημοσιότητα ο Alpha.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του καναλιού από αυτοψία που έκανε στο σημείο της σύγκρουσης, στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του 83ου χιλιομέτρου, τα λάστιχα του πολυτελούς αυτοκινήτου με επιβάτες τον Γιώργο Βακάκη και τον φίλο του Ανδρέα Γεωργακόπουλο ήταν χρονολογίας του 2006.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ στα λάστιχα της Πόρσε αναγραφόταν ότι τα λάστιχα ήταν της 48ης εβδομάδας του 2006, ήταν δηλαδή «ηλικίας» 11 ετών αν το στοιχείο αυτό επιβεβαιωθεί.

Προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος με θύμα μια μητέρα, το τρίχρονο παιδί της και δύο νεαρούς άνδρες η αστυνομία συνυπολογίζει όλα τα στοιχεία, όπως το συγκεκριμένο ενώ αξιολογεί και μαρτυρίες όπως αυτή του αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο protothema.gr και έκανε λόγο για «αντικείμενα και κομμένα λάστιχα…» αλλά μια δεύτερη μαρτυρία στην οποία αναφέρεται ότι τα πίσω λάστιχα του αυτοκινήτου του Βακάκη ήταν φθαρμένα και έπιασαν φωτιά πριν το τροχαίο.

Εντωμεταξύ συγκλονίζει το βίντεο που καταγράφει τα πρώτα λεπτά μετά την κατάσβεση της φωτιάς που προκλήθηκε από τη σφοδρή σύγκρουση των δύο οχημάτων. Οι πυροσβέστες προσπαθούν μέσα στους καπνούς και τα αποκαΐδια να ανασύρουν τις σορούς των τεσσάρων ανθρώπων που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.