«Ο Κήπος βλέπει?» είναι ο τίτλος της έκθεσης σύγχρονης τέχνης, που θα φιλοξενείται στους χώρους του Κήπου του Μεγάρου Μουσικής, από σήμερα Πέμπτη, 6 Ιουλίου, έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Είναι η πρώτη φορά που ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής υποδέχεται μια διεθνή διοργάνωση σύγχρονης τέχνης, με εγκαταστάσεις, γλυπτά, κείμενα-γλυπτά, βιντεοεγκαταστάσεις και ηχητικά έργα, η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει μελλοντικά έναν θεσμό-ορόσημο για την καλοκαιρινή πολιτιστική ζωή της πόλης.

«Σήμερα εγκαινιάζουμε κάτι καινούργιο και ταυτόχρονα “ανοίγουμε” τον Κήπο, “ανοίγουμε” το Μέγαρο Μουσικής, με τη βοήθεια της κ. Άννας Καφέτση. Είναι ένα πρώτο βήμα από τα πολλά που σκεφτόμαστε να κάνουμε για να αλλάξουμε συνολικά την όψη του Μεγάρου, χωρίς φυσικά να αλλάξει ο βασικός προσανατολισμός του, που είναι η μουσική» δήλωσε σήμερα, κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Νίκος Θεοχαράκης.

« “Ο κήπος βλέπει…” είναι ένας τίτλος δάνειος από το πρώτο ποίημα από τα Τρία Ποιήματα με σημαία ευκαιρίας του Οδυσσέα Ελύτη, χωρίς ίσως τις θεολογικές και μεταφυσικές αναγωγές που μπορεί κανείς να διαβάσει στο ποίημα. Βρήκα σε αυτόν μια ευρεία μεταφορά ενός ανοίγματος στον κόσμο, του να βγει ο κήπος από την κλειστότητά του, από τα όριά του, από τον εαυτό του, στον κοινωνικό χώρο και στην πόλη, με ό,τι αυτό σημαίνει μεταφορικά και συμβολικά» δήλωσε η Άννα Καφέτση, διευθύντρια του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, που έχει την επιμέλεια της έκθεσης.