Ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου, διοργανώνει την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 1018 την παρουσίαση του βιβλίου της φιλολόγου-ιστορικού και Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Μαγνησίας, Σοφίας Κανταράκη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Λυκείου Σκιάθου στις 6:30μ.μ. Πρόκειται για ένα Ιστορικό Μυθιστόρημα βυζαντινής περιόδου, με τίτλο: «Η Προφητεία του Αίματος» από τις Εναλλακτικές εκδόσεις, Αθήνα.

Η συγγραφέας  ζωντανεύει το παρελθόν και θέτει προβληματισμούς που στοχεύουν το σήμερα και το αύριο, συνειδητά  ομιλεί και συνομιλεί με την ιστορία και καταγράφει τη ζωή με τις περιπέτειες, τη μεταβολή καταστάσεων, τις μεταστροφές της, καθώς και την εναλλαγή συναισθημάτων. Ηθογραφεί και ψυχογραφεί τους ήρωες της με ευρηματικό τρόπο. Το ζητούμενο είναι, μέσα από την εχθρότητα και την  αντιπαλότητα που μεταλλάσσει τον άνθρωπο σε άγριο, άπληστο και φαύλο θηρίο που διψά για αίμα, εκδίκηση,  εξουσία, κυριαρχία, να παραμείνει Άνθρωπος, με αξιοπρέπεια, αρχές και αξίες!

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Αδάμος Μουζούρης, Πρόεδρος Ένωσης Κυπρίων Ν. Μαγνησίας, Φιλόλογος

Ουρανία Σταματιάδου, Πρόεδρος Μικρασιατών «Εγγλεζονήσι», Φιλόλογος

Την διασκευή του βιβλίου σε θεατρικό αναλόγιο θα παρουσιάσει η Σταματίνα Χονδρονικολή

Η Σοφία Δ. Κανταράκη γεννήθηκε στην Σκιάθο και μεγάλωσε στο Βόλο, όπου και τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές της. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας-Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του τμήματος Θεολογίας του Εθνικού&Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος με άριστα (Μ.Α) στη Βυζαντινή Ιστορία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων του ΕΑΠ. Είναι υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Μαγνησίας, έχοντας υπηρετήσει ως φιλόλογος-ιστορικός στη Μέση Εκπαίδευση στο Βόλο. Έχει βραβευθεί από το Υπουργείο Παιδείας και το θεσμό Αριστεία και καινοτομία στην εκπαίδευση στον διαγωνισμό i-create. Έλαβε εθνικές και ευρωπαϊκές διακρίσεις σε ευρωπαϊκά διασχολικά προγράμματα. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και στον τοπικό τύπο. Είναι Μέλος της Εταιρείας Παπαδιαμαντικών Σπουδών, της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών, της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, της Ελληνικής Εταιρείας Ακουστικής Οικολογίας, συνιδρυτικό Μέλος του Σωματείου Φίλοι του Αθανασάκειου Μουσείου Βόλου και μέλος του Κέντρου βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕ. Βι. Μα. Συ.). Είναι παντρεμένη και έχει τέσσερα παιδιά.