Η κ. Μαγδαληνή Δ. Μαλαματένιου είναι η ιδιοκτήτρια του πρακτορείου του ΟΠΑΠ στο Πατητήρι Αλοννήσου, στο οποίο κατατέθηκε το τυχερό δελτίο, που κέρδισε προχθές το ιλιγγιώδες ποσό των 9.208.523 ευρώ στο Τζόκερ.

Το τυποποιημένο σύστημα αξίας 9,5 ευρώ, που παίχτηκε στο τυχερό πρακτορείο της 25χρονης, τίναξε τη… μπάνκα στον αέρα έπειτα από συνεχόμενα τζακ-ποτ. Από τη στιγμή που πληροφορήθηκε πως στο δικό της πρακτορείο κατατέθηκε το «χρυσό» δελτίο, το τηλέφωνό της δεν έχει πάψει στιγμή να χτυπά. Και φυσικά, από χθες το πρωί που άνοιξε, τα κεράσματα δεν έχουν σταματήσει. «Με πήραν τηλέφωνο κάποιοι φίλοι μου λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ενώ μετά από λίγο ήρθε και μήνυμα από τον ΟΠΑΠ», δήλωσε χαρακτηριστικά, περιχαρής για την ανεπανάληπτη επιτυχία.
Τον Αύγουστο του 2019, ακριβώς έναν μήνα μετά την έναρξη λειτουργίας του πρακτορείου, είχε βγάλει νικητή στο Τζόκερ στην κατηγορία 4+1, που έδωσε 2.500 ευρώ. Στις 2 Ιανουαρίου, όμως, η κληρωτίδα έχοντας σαφώς μεγαλύτερα κέφια, έβγαλε στην Αλόννησο έναν υπερτυχερό, ο οποίος έκανε τη μαντεψιά της ζωής του και έγινε πλουσιότερος κατά 9,2 εκατομμύρια ευρώ.

Η νεαρή ιδιοκτήτρια απέκτησε το πρακτορείο τον περασμένο Ιούλιο, από έναν μακρινό συγγενή της. Η ίδια αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ωστόσο, η αβεβαιότητα για την άμεση επαγγελματική της αποκατάσταση, την ώθησε πριν από λίγους μήνες να συνεργαστεί με τον ΟΠΑΠ. Η οικογένειά της ασχολείται με τα τουριστικά επαγγέλματα, εντούτοις η Μαγδαληνή Μαλαματένιου αναζητούσε μία δουλειά σε σταθερή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο την καλοκαιρινή περίοδο. Πλέον δουλεύει μαζί με τον αδελφό της, Γιώργο και η οικογένεια Μαλαματένιου έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται πως το πρακτορείο της με αριθμό 232788, μοίρασε ένα από τα μεγαλύτερα ποσά στην ιστορία του παιχνιδιού.

To ποσό που κληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, αποτέλεσε δέλεαρ για τους παίκτες. Η Αλοννησιώτισσα πράκτορας είδε τον κόσμο να προσέρχεται μαζικά, για να δοκιμάσει την τύχη του. «Υπάρχουν αρκετοί, που παίζουν συστηματικά Τζόκερ. Ωστόσο, τα τελευταία τζακ-ποτ έφεραν και άλλους, που συνήθως δεν παίζουν. Κατέθεσαν δελτία άνθρωποι κάθε ηλικίας, είτε Έλληνες, είτε αλλοδαποί, που εργάζονται στο νησί. Τα 9,2 εκατομμύρια ευρώ δεν ήταν και μικρό ποσό. Οι τακτικοί παίκτες προτιμούν συστήματα από πέντε μέχρι είκοσι ευρώ, ενώ οι περιστασιακοί επιλέγουν πλήρη συστήματα αξίας τριών ευρώ».
Συνεχίζοντας, έδωσε και μία άλλη διάσταση του μεγέθους της επιτυχίας του πρακτορείου της: «Στο νησί οι μόνιμοι κάτοικοι είναι μόλις 2.500 και οι πιθανότητες να πέσει εδώ το «εξάρι» ήταν ελάχιστες. Να, όμως, που συνέβη». Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα τελευταία 24ωρα το νησί έχει… αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο, αφού οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούν, δεν επιτρέπουν να δέσει στο λιμάνι το πλοίο της ακτοπλοϊκής γραμμής, όλοι πέρασαν την Πρωτοχρονιά στην Αλόννησο. «Αυτό έκανε ακόμη περισσότερους να μας επισκεφτούν», κατέληξε χαμογελώντας η νεαρή πράκτορας.

Xριστοφορος Σεμεργελης / Εφημερίδα Θεσσαλία