Η Ομάδα Φωτογραφίας του Γενικού Λυκείου Σκιάθου πραγματοποιεί αύριο, Σάββατο 22-10-2016 και ώρα 7:00μ.μ. την παρουσίαση του Πολιτιστικού Προγράμματος «Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική μέσα από το φωτογραφικό φακό». Το Πρόγραμμα αυτό υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2015-2016 από μαθητές της Β΄ Λυκείου. Η δράση αυτή κατά το σχεδιασμό της περιλάμβανε τη φωτογράφιση παλιών οικιών του πολεοδομικού ιστού της Σκιάθου, την πραγματοποίηση έρευνας και την παραγωγή πρωτότυπου υλικού.

%ce%b1%cf%86%ce%af%cf%83%ce%b1-%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%ae%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bfΣτην εκδήλωση αρχικά θα παρουσιάσουν οι μαθητές τους στόχους και τον τρόπο υλοποίησης του Προγράμματος. Στη συνέχεια θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ «Ταξίδι στο χρόνο – Τα παραδοσιακά σκιαθίτικα σπίτια» που αποτελεί και το κύριο προϊόν του Προγράμματος και τέλος θα επιδοθούν στους μαθητές οι Βεβαιώσεις Συμμετοχής.

Οι μαθητές που συμμετείχαν είναι:

Ηλ. Βαρεταίος, Χρ. Γκανάτσας, Π. Ζάννα, Μ. Ζάνου, Μ. Θεοδώρου, Γ. Καρανταλής, Γ. Σκλήρης, Ε, Ιωάννου, Χ. Νικητάκη, Μ. Πάρνου, Μ. Τσουρού, Ε. Σκένντερι, Αλ. Τσανάκα, Αν. Γκούσα, Β. Διαμαντή, Π. Νικολαΐδη, Π. Τσιότρα, Δ. Λάνι, Γ. Μπούρας.

Υπεύθυνοι καθηγητές του Προγράμματος είναι η Μ. Σταμέλου και ο Ν. Χατζηευαγγέλου.

Στην υλοποίηση του Προγράμματος αρωγοί υπήρξαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος», ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕ.Λ. Σκιάθου. Πολύτιμη βοήθεια μας πρόσφεραν επίσης η κα Μ. Παρίση, ο κ. Ν. Ακρίβος, ο κ. Στ. Τσιμπλιαράκης και ο κ. Θ. Τζούμας που αποκάλυψαν στους μαθητές πολλά μυστικά των σπιτιών. Σημαντική τεχνική βοήθεια μας παρείχαν τέλος ο κ. Χ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Σ. Χατζηαναστασιάδης. Εκ μέρους του σχολείου επιθυμούμε να εκφράσουμε σε όλους τις θερμές ευχαριστίες μας.