Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ | χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου |

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, επισκέφθηκε την πανηγυρίζουσα Ενορία Αγίου Σπυρίδωνος Χαλκίδος,χοροστάτησε στον Μεγάλο Εσπερινό και κήρυξε τον θείο λόγο, πλαισιούμενος και από άλλους Κληρικούς της Χαλκίδος και της Ι. Μητροπόλεως ευρύτερα, καθώς και τον Πρωτοσύγκελλο της γείτονος Ι. Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου Αρχιμ. Νικόδημο Πόγκα και Κληρικούς από τις γειτονικές Ιερές Μητροπόλεις Καρυστίας και Σκύρου και Θηβών και Λεβαδείας.

Το ιερό Αναλόγιο διηκόνησε ο Ιεροψάλτης της Ενορίας κ. Νικόλαος Καπνίσης, πλαισιούμενος από Χορό Ιεροψαλτών, ενώ μετά τα Απόστιχα και κατόπιν εισηγήσεως του Εφημερίου της Ενορίας π. Ιωάννου Γκρινιάρη, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστες του ιεροψάλτες κ. Νικόλαο Καπνίση, κ. Αναστάσιο Φρυγανά και κ. Ιωάννη Ζουμπογιώργο.

Πριν την Απόλυση του Εσπερινού, τα πολλά παιδιά των Κατηχητικών της Ενορίας έψαλλαν θαυμασιώτατα εκκλησιαστικούς Ύμνους και Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον π. Ιωάννη, τους Κατηχητές, τους συνεργάτες της Ενορίας, του γονείς και κυρίως τα ίδια τα παιδιά για την όμορφη παρουσία τους στην ζωή της Αγίας Εκκλησίας και αμέσως μετά έλαβε χώρα η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Σπυρίδωνος ανά τας οδούς της Ενορίας.

Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο πανηγυρίζον Ι. Παρεκκλήσιο Αγίου Σπυρίδωνος, της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προέστη στην Ευχαριστιακή Σύναξη, συλλειτουργούντων του Πρωτοπρεσβ. Σταματίου Μπασδέκη, Εφημέριου της Ενορίας και του Διακ. Νεκταρίου Ευγενικού, ενώπιον πλήθους εκκλησιάσματος, πολλοί εκ των οποίων συμμετείχαν ενεργά στη Θεία Λειτουργία, κοινωνώντας το Σώμα και το Αίμα του Χριστού.

 Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ενώ πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, στην οποία έψαλλαν θαυμάσια οι Ιεροψάλτες του Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού κ. Αθανάσιος Τριανταφύλλου – Αντιδήμαρχος Ληλαντίων και κ. Αλέξανδρος Βουρής, διαβάστηκε η Αρτοκλασία, μετά το πέρας της οποίας, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον κτήτορα του Ι. Ναού κ. Σπυρίδωνα Πάνου και την οικογένειά του για την άψογη διοργάνωση της Ι. Πανηγύρεως.