Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΗΜΑΤΑΡΙΣΣΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ

kosmos1Αντίγραφο της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας Βηματαρίσσης από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, ενθρονίστηκε σήμερα, με μια λαμπρή τελετή και με τη συμμετοχή δεκάδων πιστών, και θα βρίσκεται πλέον στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.
Την Ιερά Εικόνα που έγινε δεκτή με κάθε επισημότητα μετέφερε με σκάφος του Λιμενικού Σώματος, στο οποίο επέβαινε η ηγεσία του Σώματος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ, στο χώρο της παραλίας όπου το μνημείο της Αργούς (είσοδος Λιμεναρχείου-επιβατικού λιμένος).
Εκεί την υποδέχτηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος, η υφυπουργός ΠΟΜΕΔΙ, κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, κ. Χρ. Μπουκώρος, η πρώην υφυπουργός, κ. Ζέττα Μακρή, ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος και ο εκτελών χρέη Δημάρχου, κ. Θάνος Θεοδώρου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γιώργος Μουλάς, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι

ypodoxh-skafos1Παρευρέθησαν ακόμη, όπως προαναφέρθηκε, η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος και συγκεκριμένα ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος, Ράπτης Σταμάτιος και ο Α’ Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος, Κλιάρης Θεόδωρος, εκπρόσωποι των τοπικών στρατιωτικών αρχών της περιοχής και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ τιμές απέδωσε άγημα του στρατού.
Μετά την άφιξη της Ιερής Εικόνας αναπέμφθηκε σύντομη δέηση και ακλούθησαν προσφωνήσεις από τον αιρετό Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο και τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου π. Εφραίμ.

 
%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%83Ο Αχιλλέας Μπέος
Στην προσφώνησή του ο κ. Αχιλλέας Μπέος ανέφερε τα εξής:
«Αποτελεί εξαιρετική τιμή για την πόλη μας αλλά και ιστορικό γεγονός για ολόκληρη τη Θεσσαλία η έλευση και ενθρόνιση στο Μητροπολιτικό Ναό του πολιούχου μας Αγίου Νικολάου, του αντιγράφου της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Βηματάρισσας, από την ιστορική και σεβάσμια Μονή Βατοπεδίου στον τόπο μας.
Η εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας, προστάτιδας του Βατοπεδίου αλλά και όλου του Αγίου Όρους, έρχεται από το Περιβόλι της για να εγκατασταθεί μόνιμα στην πόλη μας σαν μια διαρκής πηγή ευλογίας και θείας βοήθειας.
Σε εποχές δύσκολες, σε εποχές κρίσης τόσο οικονομικής όσο και αξιών, η εικόνα της Βηματάρισσας θα στέκει στο ναό του Αγίου Νικολάου σαν φάρος, σαν φως και οδηγός για όλους όσους θα προστρέχουν στη χάρη Της.

%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%b9Οι προσευχές, τα αιτήματα, κάθε είδους ανάγκες και θλίψεις, αλλά και οι ευχαριστίες μας θα ακουμπούν στα πόδια της και θα είμαστε σίγουροι ότι θα τις εισακούσει. Μεγάλη, λοιπόν, η μόνιμη ευλογία για την πόλη μας, μεγάλη και η χαρά μας για τη διαρκή χάρη της Παναγίας της Βηματάρισσας που θα μας σκεπάζει από εδώ και πέρα.
Έχουμε, όμως, κι άλλον ένα λόγο να νιώθουμε χαρούμενοι και περήφανοι.
Την εικόνα της Βηματάρισσας συνοδεύει στην έλευση και την ενθρόνισή της ο σεβαστός καθηγούμενος της αγιορείτικης μονής του Βατοπεδίου, αρχιμανδρίτης Εφραίμ.
Ο γέροντας Εφραίμ είναι γνωστός και πολύ αγαπητός στην πόλη του Βόλου για τη μεγάλη φιλανθρωπική του δράση, το διαρκές του ενδιαφέρον και την αμέριστη συμπαράστασή του στους Βολιώτες και τις Βολιώτισσες.

%ce%b9%ce%b3%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%bf%cf%83-%ce%b5%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%b1Καλωσορίζουμε το γέροντα Εφραίμ στην πόλη της αλληλεγγύης, του αισθήματος αγάπης και φροντίδας για το συνάνθρωπο αλλά και της ευθύνης για την κοινωνία.
Με συναισθήματα συγκίνησης υποδεχόμαστε, λοιπόν, στην πόλη μας τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας σαν μια διαρκή πηγή ευλογίας για τον τόπο αλλά και απαντοχής και υποστήριξης για όλους τους ανθρώπους.
Με αισθήματα ευγνωμοσύνης υποδεχόμαστε και εσάς, γέροντα Εφραίμ, τόσο για τη θαυματουργή εικόνα που κομίζετε, όσο και για την πατρική σας αγάπη.
Καλώς ορίσατε»

Ο π. Εφραίμ
Από την πλευρά του ο π. Εφραίμ, τόνισε:
%ce%bc%cf%80%ce%b5%ce%bf%cf%83-%ce%b5%cf%86%cf%81%ce%b1%ce%b9%ce%bc«Χαίρομαι και εγώ που έρχομαι σήμερα, δεν είναι τυχαία η ημέρα που έρχεται Σεβασμιότατε η εικόνα αυτή. Έρχεται την ημέρα της Αγίας Σκέπης. Την ημέρα που γιορτάζει ο Ελληνικός λαός τη νίκη κατά των ανθρώπων εκείνων ήθελαν να αφανίσουν το έθνος μας. Και εμείς είμεθα μάρτυρες ότι η Παναγία μας ήταν παρούσα εις τους στρατιώτες που πολεμούσαν το ΄40. Για αυτό και σήμερα η Παναγία έρχεται εδώ για να αποδείξει ότι είναι μαζί με τον λαό μας, μαζί με την Ελλάδα μας. Έρχεται εδώ για αυτό και εγώ χαίρομαι που είμαι μαζί σας και ευχαριστώ τον κύριο Δήμαρχο για την τιμή και την προσοχή και για την όλη φροντίδα ώστε να υποδεχτούμε την εικόνα αυτή όπως της αξίζει
Μετά τις προσφωνήσεις σχηματίστηκε πομπή που κατευθύνθηκε λιτανευτικώς στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου και εψάλη Δοξολογία και ακολούθησε ιερά παράκληση στην Παναγία Βηματάρισσα και Αγιορείτικη Αγρυπνία.

%cf%80%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%b7Σήμερα Σάββατο 29/10, στις 6.30μ.μ., στο Δημαρχείο του Βόλου, σε σχετική τιμητική εκδήλωση θα αποδοθεί ο τίτλος του επιτίμου δημότη της πόλης μας στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου π. Εφραίμ, για την τριαντάχρονη προσφορά του στην πόλη μας καί τη Μαγνησία.