Η Εκδήλωση ιστορικής αναφοράς, γνωριμίας και παρουσίασης των Σύγχρονων Σκοπελιτών Λαϊκών Τεχνιτών, με τίτλο: «Λαϊκή Τέχνη νήσου Σκοπέλου.
Από το παρελθόν στο σήμερα και στο μέλλον», θα εγκαινιαστεί την Δευτέρα 13 Μαΐου 2019, στις 08 το βράδυ, στον Νέο επιβατηγό σταθμός του Λιμένα Βόλου (TERMINAL), ακόμη μια μεγάλη προσφορά της νέας Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, θα λειτουργεί καθημερινά, από τις 10:00 έως 20:00, ενώ θα διαρκέσει έως την Κυριακή 19 Μαΐου 2019.

Οι Σκοπελίτες Λαϊκοί τεχνίτες που θα εκθέσουν είναι οι:
Νίκος Ρόδιος Αγγειοπλάστης
Μάγδα Ροδίου Κεραμίστρια
Βιολέτα Σοφικίτου Ζωγράφος
Χαράλαμπος Κοχύλης Ξυλογλύπτης
Ουρανία Καλλιανού – Γιακείμ Κέντημα παραδοσιακής φορεσιάς
Αντώνης Αμπελάκιας Μαχαιράς
Παναγιώτα Κεχριώτη Ύφανση
Κωνσταντίνος Κοσύφης Ναυπηγική

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει χαιρετισμό του Δημάρχου Σκοπέλου Χρήστου Βασιλούδη, και της Αντιπροέδρου Κέντρου Μελετών Νήσου Σκοπέλου, Αικατερίνης Προβιά.
Την Κεντρική ομιλία, με θέμα: «Η λαϊκή τέχνη στη Σκόπελο ως φορέας πολιτισμού και οικονομικής δραστηριότητας», θα κάνει ο Πρόεδρος Κέντρου Μελετών Νήσου Σκοπέλου, Κωνσταντίνος Ιω. Σύρος, Καθηγητής Θεολογίας.

Σύντομη παρουσίαση των τεχνιτών που εργάζονται σήμερα στο νησί της Σκοπέλου, θα κάνουν τα μέλη του Κέντρου Μελετών Νήσου Σκοπέλου, Ελένη Σπηλιώτη και Ρηγίνα Κασσανδριανού.

Το σύνολο των δράσεων αυτών και η έκθεση θα παρουσιαστούν στην Σκόπελο, στον «Κινηματογράφο ΟΡΦΕΑ», από 20 έως 30 Ιουλίου 2019.
Στο τέλος της εκδήλωσης, όπως συνηθίζεται θα κάνει την καταληκτική παρέμβαση ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.