Αρχική ΣΚΙΑΘΟΣ Η ημέρα Δικαιωμάτων των παιδιών γιορτάστηκε με διαδραστικά παιχνίδια στο Σ.Ε.Ο

Η ημέρα Δικαιωμάτων των παιδιών γιορτάστηκε με διαδραστικά παιχνίδια στο Σ.Ε.Ο

20 Νοεμβρίου 2019…
ΗΜΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Ο κλάδος των αστεριών, έμαθαν, έπαιξαν κ τραγούδησαν για τα δικαιώματα των παιδιών όλου του κόσμου. Όλοι έχουμε δικαίωμα στο παιχνίδι, στην υγεία, στην παιδεία,στη φιλία, στην τροφή, στην οικογένεια!!! Τα Αστέρια το φώναξαν δυνατά γιατί θέλουμε και μπορούμε να είμαστε ΠΑΝΤΑ ΦΊΛΟΙ!

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, με αφορμή την επέτειο υιοθέτησης από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1989, της Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως. Την έχουν επικυρώσει όλα τα κράτη του κόσμου, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας (η Ελλάδα την επικύρωσε στις 2 Δεκεμβρίου 1992 με τον νόμο 2101), και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής.

Παρά τα διεθνή κείμενα προστασίας των παιδιών, που σε πολλές χώρες αποτελούν κενό γράμμα, εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τη φτώχεια και να στερούνται της στοιχειώδους σχολικής εκπαίδευσης, εκατοντάδες χιλιάδες υφίστανται τις τραγικές συνέπειες συρράξεων και οικονομικού χάους, δεκάδες χιλιάδες ακρωτηριάζονται στους πολέμους και πολλά ακόμη ορφανεύουν ή και σκοτώνονται από τον ιό του AIDS και από άλλες ασθένειες. Τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι καταπέλτης στο εφησυχασμό της συνείδησης.