Το εκθεσιακό περίπτερο του Δήμου Σκιάθου στην PHILOXENIA 2018 [photo: Skiathoslife.gr]

Η έκθεση Φιλοξένια της Θεσσαλονίκης έγινε πιο επαγγελματική. Περικόπτωντας ένεκα των καιρών τις σπατάλες, χάθηκε το πανηγυράκι που έστηναν κάποτε πολλοί τουριστκοί τόποι. Ίσως να είναι πλέον και ξεπερασμένοι οι χοροί που στήνονταν άλλοτε.

Αρκετοί συμμετέχουν πια για την τιμή των όπλων. Η Σκιάθος όμως κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να έχει πιο ζωηρή παρουσία καθώς η Β. Ελλάδα αποτελεί παραδοσιακά τροφοδότη της στον εσωτερικό τουρισμό. Υπάρχει κατ’ αρχήν στο περίπτερο της Περιφέρειας -αν και ποτέ δεν κατάλαβα γιατί να έχουν περίπτερα οι Περιφέρειες στη συγκεκριμένη έκθεση-. Ψιλοφαίνεται σε μια αφίσα στον τοίχο, σ’ ένα σταντάκι για τη Μαγνησία και σ’ ένα προσπέκτους κοινό για όλους τους τόπους της -το Πήλιο φυσικά έχει το δικό του ξεχωριστό προσπέκτ-.

Το νησί μας όμως, θυμίζω στους αρμόδιους, είναι η ναυαρχίδα όλης της Θεσσαλίας καθώς σημειώνονται σ’ αυτό οι περισσότερες αφίξεις και διανυκτερεύσεις αλλοδαπών που κυρίως ενδιαφέρουν την ελληνική οικονομία. Δε θα’ πρεπε λοιπόν να ξεχωρίζει; Στο περίπτερο του Βόλου προβάλεται μόνο το Πήλιο.

Κι όμως, μεγάλο μέρος του παραγόμενου τουριστικού εισοδήματος της Σκιάθου ξοδεύεται στο Βόλο. Δεν το γνωρίζετε αρμόδιοι της βολιώτικης προβολής; Σε ότι αφορά το δικό μας περίπτερο, και μπράβο στο δήμο που έφτιαξε και φέτος, δεν δείχνουμε τίποτα καινούργιο που να προκαλέσει νέο ενδιαφέρον για τον κοινό της Β. Ελλάδας, π.χ Κεφάλα -και πώς να τη δείξουμε αφού τη θάψαμε;

– Επίσης, δεν είδα να πλαισιώνουν το περίπτερό μας εκπρόσωποι των επαγγελματιών του νησιού. Και καλά, για τους ξενοδόχους το κατανοώ καθώς στοχεύουν αποκλειστικά στον εξωτερικό τουρισμό, αλλά ούτε τα ενοικιαζόμενα δωμάτια; Ευτυχώς που έχουμε και τον ακούραστο Παναγιώτη Διολέττα να τρέχει μόνος του την προβολή ολόκληρου νησιού…