Αγαπητοί δημότες/καταναλωτές,

Μετά από συνεχή δημοσιεύματα για προβλήματα που αφορούν το δίκτυο ύδρευσης, προβλήματα συναφή με πτώση πίεσης και αδυναμία υδροδότησης σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας και σε συγκεκριμένες περιοχές, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Αυτή τη χρονική στιγμή η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. βρίσκεται σε μία μεταβατική περίοδο ώστε να τεθεί σε λειτουργία το νεοκατασκευασθέν δίκτυο ύδρευσης. Συνέπεια αυτής της διαδικασίας είναι να λειτουργούν αυτή τη στιγμή και εν μέσω θέρους και τα δύο δίκτυα ύδρευσης (παλαιό και νέο).

Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της πλήρους μετάβασης της υδροδότησης της πόλης μέσω του νέου δικτύου ύδρευσης στους προσεχείς μήνες, παρακαλούμε για την κατανόηση και την υπομονή όλων. Πρόκειται για ένα απαραίτητο όσο και σημαντικό στάδιο που περιλαμβάνει δοκιμές, αύξηση του αριθμού των βλαβών όσο και απρόοπτα που επιτείνονται από την εποχική αύξηση του εξυπηρετούμενου πληθυσμού.

Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας με στόχο την πλήρη λειτουργία του νέου δικτύου θα είναι η μείωση των διαρροών, η ελαχιστοποίηση των βλαβών και οι υψηλότερες υπηρεσίες προς τους δημότες.

Η λειτουργία του νέου δικτύου είναι επίσης ένα απαραίτητο πρώτο βήμα, μαζί με τα δύο έργα που θα αρχίσουν να υλοποιούνται μέσα στο έτος:

  • «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ», Συνολικού Π/Υ 710.000 Ευρώ
  • «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΥΔΡΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ – Μ. ΑΜΜΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ», Συνολικός Π/Υ 260.000 Ευρώ

καθώς και άλλες δράσεις για τις οποίες θα ενημερώσουμε εν ευθέτω χρόνο, ώστε να εξαλειφθούν τα προβλήματα ποιότητας νερού που παρατηρούνται στο δίκτυο.

Θα θέλαμε επίσης να ζητήσουμε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, που φυσικό στόχο έχουν την ενημέρωση των δημοτών, να μην έχουν κάποιες φορές μονοδιάστατο καταγγελτικό λόγο, αλλά να ενδιαφέρονται και για την επίσημη άποψη των υπηρεσιών της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. για προβλήματα που έτσι κι αλλιώς είναι αντιμέτωπη καθημερινά.