Η Χριστίνα Αλεξανιάν σε πρόσφατη φωτογράφιση του Δημήτρη Καλογέρη

Η επιθυμία της να επισκεφτεί την Σκιάθο, αλλά και η σκέψη των διοργανωτών να υπάρχει ένα δυνατό όνομα στην παρουσίαση της βραδιάς για την συναυλία αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη ήταν στο κατάλληλο timing για να αποδεχτεί η γνωστή ηθοποιός Χριστίνα Αλεξανιάν την πρόταση των προσωπικών της φίλων της Κυριακής Δαμάσκου και του Νίκου Τζούμα να έρθει στο νησί μας.

Η αγάπη της για τα παιδιά που απώτερο σκοπό θα έχει την οικονομική ενίσχυση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου ήταν επίσης ένα σημαντικό κίνητρο που φέρνει την Χριστίνα Αλεξανιάν στην Σκιάθο αφιλοκερδώς.

Μεγάλωσε στον Πειραιά. Φοίτησε στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Αθηνών και αποφοίτησε με άριστα από την Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως Ζυλ Ντασέν, Μίνως Βολανάκης, Γιάννης Χουβαρδάς, Μάγια Λυμπεροπούλου, Κώστας Τσιάνος, Πέτρος Φιλιππίδης, Πέτρος Ζούλιας, Αθανασία Καραγιαννοπούλου, Γιάννης Μαργαρίτης, Κώστας Μπακας, Νίκος Σακαλίδης, Μιχάλης Βιρβιδάκης, Τάκης Βουτέρης, Κώστας Σπυρόπουλος, Δημήτρης Μαλισσόβας και Μιμή Ντενίση.

Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, το θέατρο Αμόρε, το θέατρο Πόρτα, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και το θέατρο La Mamma της Νέας Υόρκης, ενώ έχει παίξει μαζί με τους Ελένη Χατζηαργύρη, Ξένια Καλογεροπούλου, Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Άλκι Κούρκουλο, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Γιάννη Μπέζο, Κατερίνα Μαραγκού, Τάκη Χρυσικάκο, Μαρινέλα, Λυδία Φωτοπούλου και Όλια Λαζαρίδου. Ενδεικτικά έχει πρωταγωνιστήσει σε έργα του ελληνικού και παγκόσμιου ρεπερτορίου όπως ο Πειρασμός του Ξενόπουλου στην κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, οι Τρομεροί Γονείς του Ζαν Κοκτώ, οι Τελευταίοι του Μαξίμ Γκόγκι, Fool for Love του Σαμ Σέπαρντ κ.α. και έργα των Αριστοφάνη, Αισχύλου, Ευριπίδη, Γκαίτε, Γκολντόνι, Σαίξπηρ, Ρακίνα, Τσέχοφ κ.α.

Συμμετείχε σε πετυχημένες τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ αυτών το Λόγω Τιμής.

Από τον Σεπτέμβριο του 2018 περιοδεύει σε Ελλάδα και Ευρώπη ερμηνεύοντας τον μονόλογο τα Τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν σε δική της θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία όπου την παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία και στην Σκιάθο.