Στις εργασίες του συνεδρίου “ΕΛΛΗΝΙΚΟ CLUSTER ΚΡΟΥΑΖΙΈΡΑΣ-Η Επόμενη Μέρα”, συμμετείχε ως μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών και του Δήμου Σκιάθου ο κ. Αθανάσιος Ζλατούδης.

Στόχος η ανάδειξη των οφελιών που μπορούν να προκύψουν από την ένταξη στο Cluster όλων των λιμένων που φιλοξενούν ή θέλουν να φιλοξενήσουν κρουαζιερόπλοια, προκειμένου να αναπτυχθεί ο τομέας της κρουαζιέρας, να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι ανάγκες των λιμένων και να προωθήσει η καινοτομία.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Ζλατούδης ανέδειξε το μέγεθος της χαμένης οικονομικής υπεραξίας τόσο για τους τουριστικούς προορισμούς και τις εταιρείες όσο και για όλη την εθνική οικονομία, ως αποτέλεσμα της έως τώρα μη συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων στην κρουαζιέρα.
Τόνισε δε την αναγκαιότητα δημιουργίας νομοθετικού πλαισίου που θα επιτρέπει την ανάπτυξη συνεργιών ιδιαίτερα σε θέματα διασύνδεσης τουριστικής προβολής προορισμών, φορέων διαχείρισης προορισμών και φορέων διαχείρισης λιμένων, αλλά και την αναγκαιότητα ύπαρξης ενιαίου συντονιστικού φορέας για την προώθηση της κρουαζιέρας σε επίπεδο χώρας.
Διοργανωτής του συνεδρίου ήταν η ψηφιακή εφημερίδα theSeaNation.gr, ενώ η όλη εκδήλωση τέλεσε υπό την αιγίδα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (Ο.Λ.Π)-COSCO και της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙΜ.Ε.)

Οι εργασίες έλαβαν χώρα στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου στην Αθήνα.

Σε επίπεδο χερσαίας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, μέλος  της Ε.ΛΙΜ.Ε. είναι μόνο ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου (Ο.Λ.Β.). Η Σκιάθος δέχεται μόλις το 2% και η Σκόπελος το 1% των αφίξεων της κρουαζιέρας σε επίπεδο χώρας.