Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, κάθισαν ο 42χρονος και ένας 38χρονος, που αθωώθηκε, καθώς αποδείχτηκε πως συνελήφθη, ενώ είχε πάει στο σπίτι του φίλου του για καφέ το πρωί μετά τις διαρρήξεις και δεν προέκυψε σε βάρος του κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο.

Ο 42χρονος, που εμφανισιακά ήταν ρακένδυτος, ταλαιπωρημένος και βρώμικος, ζήτησε την επιείκεια της προέδρου του Δικαστηρίου και του εισαγγελέα, λέγοντάς τους ότι «ζω στην κόλαση. Το σπίτι μου είναι χωρίς ρεύμα τέσσερις μήνες. Το πρωί τρώω στην Εκκλησία και το απόγευμα ψάχνω στα σκουπίδια να βρω φαγητό. Ψάχνω δουλειά και δεν βρίσκω. Ζητώ επιείκεια και δεν θα κλέψω ξανά».

Ενώ η διαδικασία συνεχιζόταν, ο κατηγορούμενος επαναλάμβανε συνεχώς ότι ζητά επιείκεια και δεν θα πάει ξανά στο Δικαστήριο.

Από το ποσό των 160 € που έκλεψε από το Ι.Χ. φορτηγό βρέθηκαν πάνω του 50 € και δεσμεύτηκε ότι θα επιστρέψει τα υπόλοιπα, όταν πληρωθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, ενώ οι τσάντες με είδη περιποίησης μαλλιών και εργαλεία κομμωτηρίου, που έκλεψε από το αυτοκίνητο βρέθηκαν στο σπίτι του και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτριά τους.

Ο ίδιος στην απολογία του παραδέχτηκε ότι ήταν ο δράστης των δύο κλοπών, τόνισε ότι ο 38χρονος που συνελήφθη μαζί του δεν είχε καμία σχέση, απλά πήγε στο σπίτι του να πιεί καφέ και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και, αφού εξιστόρησε το προσωπικό του δράμα, ζήτησε από το Δικαστήριο να μην εξαντλήσει την αυστηρότητά του.

Ο εισαγγελέας έδρας είπε ότι ο δράστης έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές για διάφορα αδικήματα, έχει καταδίκες συνολικά 5 ετών μέχρι σήμερα, πρότεινε την ενοχή του και την αθώωση του δεύτερου κατηγορούμενου, κατά του οποίου δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία.

Τελικά το Δικαστήριο καταδίκασε τον 42χρονο σε φυλάκιση 12 μηνών, μετατρέψιμη προς 5 € την ημέρα και τα δικαστικά έξοδα (περίπου 3000 €) και ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα πληρώσει τα χρήματα εντός του μήνα που θα λάβει το κοινωνικό επίδομα…