Ενημερώθηκε σήμερα το απόγευμα η Λιμενική Αρχή Βόλου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ”, ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από Σκιάθο για Βόλο, παρουσιάστηκε κραδασμός στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου κι ενώ βρίσκονταν κοντά στο Τρίκερι.

Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου με καθυστέρηση περίπου δέκα λεπτών, ενώ αποβίβασε με ασφάλεια 417 επιβάτες και εκφόρτωσε 47 Ι.Χ., 12 φορτηγά και εννέα δίκυκλα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ”, κι απαιτήθηκε η μεταφορά του στα ναυπηγεία Περάματος, ενώ το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιό του, αύριο και ώρα 07:45, πρόκειται να εκτελεστεί από άλλο πλοίο.

Συγκεκριμένα, πρωτοβουλία της πλοιοκτήτριας εταιρίας και απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, στο Βόλο θα βρίσκεται αύριο το πρωί, το επιβατηγό – οχηματαγωγό ταχύπλοο “Πάρος Jet” που θα εκτελεί τα δρομολόγια Βόλος – Σποράδες κι αντίστροφα, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη στο “Εξπρές Σκιάθος” και να επαναδρομολογηθεί στη γραμμή.