Τις δεκαεπτά προτάσεις – μέτρα του ΔΣ του ΟΕΒΕΜ προώθησε η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, διά της κοινοβουλευτικής οδού, με κατάθεση κοινοβουλευτικής αναφοράς, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020.

Ειδικότερα,  η κ. Μακρή, αμέσως μετά την ενημέρωση, που είχε από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας κ. Σ. Μαουσίδη και μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας, έσπευσε να αναδείξει, κοινοβουλευτικά, τα ζητήματα για τα οποία αγωνιούν, δικαιολογημένα, οι επαγγελματίες και επιχειρηματίες του Νομού, αναγνωρίζοντας την εύλογη ανησυχία τους για την οικονομική ζημία, την οποία υφίστανται, για ακόμη μία φορά. Τα αιτήματα αυτά είναι αιτήματα, που υποστηρίζονται από το σύνολο του κλάδου και πρέπει να αναδειχθούν, κοινοβουλευτικά, ώστε να ικανοποιηθούν από τα αρμόδια υπουργεία.

Οι συνδικαλιστές του κλάδου προτάσσουν μία σειρά μέτρων για την ανακούφιση, την στήριξη, την ανάκαμψη και την τόνωση της αγοράς, μετά και την έξαρση του δεύτερου κύματος της υγειονομικής κρίσης, μέτρα παρόμοια με εκείνα, που ίσχυσαν κατά την πρώτη περίοδο της πανδημίας. Ενδεικτικά, και όχι περιοριστικά, ζητούν την έκπτωση  του ενοικίου, την αναστολή και αποπληρωμή των φορολογικών και ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων μετά από τρεις μήνες, την επιδότηση θέσεων εργασίας, την επαναφορά της διευκόλυνσης των 120 δόσεων και άλλα που περιλαμβάνονται, εκτενώς, στην υποβληθείσα κοινοβουλευτική της αναφορά.

Η κ. Μακρή, με την ενέργειά της αυτή, συμπαρίσταται και ενισχύει τα αιτήματα ενός παραγωγικού κλάδου, ο οποίος, κατ΄ εφαρμογή των κυβερνητικών αποφάσεων, που και οι ίδιοι αναγνωρίζουν ως δίκαιες και επιβεβλημένες, πλήττεται και έχει ανάγκη λήψης ανακουφιστικών μέτρων.