ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ | παρουσία των κ.κ. Κωτσού και Διολέττα |

Την Παρασκευή 03/02 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, ευρεία σύσκεψη πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  με θέμα τον επανασχεδιασμό των συνδυασμένων μεταφορών (ακτοπλοΐα, αεροπλοΐα) για την ενίσχυση των συγκοινωνιακών αναγκών των νησιών.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριου Σαντορινιού.

Παρών στη σύσκεψη ήταν ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Κωτσός και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σκιάθου κ. Παναγιώτης Διολέττας. Επίσης παρόντες στη σύσκεψη ήταν εκπρόσωποι των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου όπως και εκπρόσωποι ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εταιριών(Aegean airlines, Sky Express, Astra airlines).

Ο κ. Κωτσός αναφέρθηκε στο πρόβλημα που υπάρχει κατά τους χειμερινούς μήνες με την δρομολόγηση μη αξιόπλοων σκαφών στη γραμμή των Βορείων Σποράδων με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται ελάχιστα δρομολόγια. Ακόμα επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει συντονισμός των αεροπορικών και ακτοπλοικών δρομολογίων με σκοπό την καλύτερη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών των Βορείων Σποράδων.

Ο κ. Διολέττας τόνισε ότι η παρουσία αξιόπλοων σκαφών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου αλλά και ο συντονισμός αεροπορικών και ακτοπλοϊκών δρομολογίων θα βοηθήσει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ενώ το άνοιγμα της αεροπορικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Σκιάθου, θα ικανοποιήσει ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα των κατοίκων των Βορείων Σποράδων.