Ευνοϊκές ρυθμίζεις για τους εκπαιδευτικούς στις Β. Σποράδες | ζητάει με επιστολή της στα Υπουργεία Παιδείας και Ναυτιλίας η Δ. Κολυνδρίνη

Επιστολή προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.κ. Γαβρόγλου και Κουρουμπλή, με θέμα ευνοϊκές ρυθμίσεις και μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε νησιωτικές περιοχές του Νομού Μαγνησίας απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Αναλυτικά η επιστολή:

κ. Υπουργέ,

Καθημερινά γινόμαστε δέκτες έντονων διαμαρτυριών και παραπόνων από εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε σχολικές μονάδες νησιωτικών περιοχών του Νομού Μαγνησίας, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.

Το πρόβλημά τους είναι τεράστιο αν αναλογιστείτε ότι τα έξοδα μετακίνησής τους από τον τόπο κατοικίας της οικογένειάς τους, στον τόπο εργασίας τους σε νησιωτική περιοχή, σε εβδομαδιαία βάση φθάνουν και τα 300€, ενώ σε αυτά πρέπει να προστεθούν και τα έξοδα συντήρησης ενός δεύτερου σπιτιού στα νησιά όπου και εργάζονται.

Πολλοί από αυτούς δε, παραμένουν εγκλωβισμένοι στα νησιά, μακριά από τις οικογένειές τους, λόγω των μηδενικών προσλήψεων την τελευταία και πλέον δεκαετία.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητούμε την ικανοποίηση των παρακάτω αιτημάτων:

  • Δημόσιες συγκοινωνίες, με παροχή έκπτωσης στους εκπαιδευτικούς, χωρίς πλαφόν και περιορισμούς. Το αίτημα περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με καράβια (ατομικά εισιτήρια και εισιτήρια αυτοκινήτων), αεροπλάνα και ΚΤΕΛ.
  • Επιδότηση ενοικίου σε όλους τους εκπαιδευτικούς που νοικιάζουν σπίτι. Εξασφάλιση δωρεάν στέγασης εκεί που υπάρχουν οι δυνατότητες και οι υποδομές.
  • Δωρεάν σίτιση σε λέσχες.
  • Παροχή επιδόματος θέρμανσης
  • Διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης, όπως επίσης και όλου του απαραίτητου βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών όλων των σχολείων και όλων των μαθητών.

Πιστεύουμε ότι με την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων, αλλά και μιας σειράς άλλων μέτρων που εσείς θα κρίνετε αναγκαία, οι εκπαιδευτικοί των σχολείων νησιωτικών περιοχών θα μπορέσουν να ανακουφιστούν σε πολύ μεγάλο βαθμό οικονομικά.