ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΑΦΙΝΗ : | «Η συνεργασία και η ομαδικότητα προϋπόθεση για την επίτευξη του στόχου»

Ανοιχτή επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στο νησί. Όπως αναφέρει στην επιστολή του «Δεν πέρασε ούτε μήνας από την ημέρα που έσκασε η μετεωρολογική βόμβα σφοδρής χιονόπτωσης στο νησί της Αλοννήσου και το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 στην 1 μ.μ περίπου, εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά στα όρια του οικισμού της Στενής -Βάλας.
Η φωτιά εξαπλώθηκε αμέσως καθώς έπνεαν άνεμοι έντασης 4-5 μποφόρ.

Δυστυχώς η φορά του ανέμου έσπρωχνε τις φλόγες στην κορυφή της πλαγιάς πού έχει πεύκα και πουρνάρια ενώ στο πέρασμα της απείλησε αρκετές παραθεριστικές κατοικίες . Η κατάσβεση με επίγεια μέσα ήταν εξαιρετικά δύσκολη έως αδύνατη .
Παρόλα αυτά οι άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλοννήσου για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι εκτος απο τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας, διαθέτουν και υψηλό αίσθημα ευθύνης και μαζί με τον προϊστάμενο Πυρονόμο,Γιάννη Μπασδέκη ρίχτηκαν στην μάχη με τις φλόγες υπερβαίνοντας εαυτόν.
Οι οδηγοί βυτιοφόρων του Δήμου μας κινητοποιήθηκαν άμεσα με την καθοδήγηση του Αντιδημάρχου Άγγελου Αργυρίου .
Σημαντική ήταν και η συμμετοχή των ανδρών του Αστυνομικού Σταθμού Αλοννήσου.
Η παρέμβαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου κ.Βασίλη Καπέλιου ήταν καθοριστική με την αποστολή των δυο καναντέρ,με τους ιπτάμενους ήρωες των πυρκαγιών που ρίχτηκαν στην μάχη και έθεσαν την φωτιά υπό έλεγχο πριν πέσει το σκοτάδι .
Ο συντονισμός του διοικητή της Π.Υ Βόλου Πύραρχου,Χαράλαμπου Πόζογλου ήταν αποτελεσματικός, όπως και η αποστολή της ομάδας πυροσβεστών με τους επικεφαλής αξιωματικούς τον υποδιοικητή της Π.Υ Βόλου Επιπυραγό, Βαγγέλη Λιακόπουλο και τον Πυραγό, Ηλία Γκουρτζαλή,που μεταφέρθηκαν στην Αλόννησο με σκάφος του Λιμενικού Σώματος ,και ενίσχυσαν την δύναμη του Π.Κ Αλοννήσου.
Η ακτοπλοϊκή εταιρεία ΑΝΕΣ και ο πλοίαρχος του Ε/Γ –Ο/Γ «Πρωτέας» Γιώργος Αντωνίου χορήγησε δωρεάν εισιτήρια για την επιστροφή τους στο Βόλο.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και στον καθένα χωριστά που συνέβαλε ώστε να αποτραπεί η καταστροφή στις κατοικίες και στο δάσος του καταπράσινου νησιού της Αλοννήσου .
Τέλος αποδείχτηκε ακόμη μια φορά πως η συνεργασία και η ομαδικότητα αποτελεί προϋπόθεση για την επίτευξη του στόχου!»