Κύριοι,
στην εκδήλωση «Κοπής πίτας» του Συλλόγου των Απανταχού Σκιαθιτών που έλαβε χώρα στις 09 Φεβρουαρίου 2020, η οποία προβλήθηκε από το σταθμό σας και κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το δήμαρχο Σκιάθου προς το Δ.Σ. και μέλη του συλλόγου που ακολούθησε, διαπίστωσα με έκπληξη και βαθύτατη θλίψη, ότι χωρίς λόγο και αιτία θίχτηκε η ηθική και η υπόληψη η δική μου και της οικογένειας μου, με τον πλέον αγενή τρόπο, αφού λίγο ως πολύ, κατηγορηθήκαμε, τόσο η σύζυγος μου, (Δάφνη Μπαρμπαγιανέρη) όσο κι εγώ (Αντρέας Βασιλιάς), ως συμμετέχοντες σε συμμορία η οποία δρα ενάντια στην αειφόρο ανάπτυξη του νησιού.

Κύριοι,
επειδή είναι γνωστό, εδώ και καιρό, ότι κάποιοι κάτοικοι του νησιού, και το τελευταίο διάστημα και η νέα δημοτική αρχή, βρίσκονται σε αντιδικία με τον επιχειρηματία, κ. Ναθαναηλίδη, ιδιοκτήτη του ξενοδοχειακού συγκροτήματος ‘ELIVI”, (πρώην Ξενία Κουκουναριών),  αυτό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι ο επιχειρηματίας λειτουργεί σε βάρος των συμφερόντων του νησιού και πολύ δε περισσότερο ότι όσοι συνεργάστηκαν μαζί του υπερασπίζονται αλλότρια συμφέροντα.
Ούτως ή άλλως, από τα αναφερόμενα προκύπτει, ότι του θέματος θα επιληφθούν τα αρμόδια  δικαστήρια.

Συνεπώς είναι εντελώς ανήθικο, να στήνονται λαϊκά δικαστήρια, τα οποία βγάζουν ετυμηγορίες τόσο σε βάρος της  επαγγελματικής δραστηριότητας της συζύγου μου όσο και εμού προσωπικώς και μάλιστα από τον ίδιο το Δήμαρχο, ο οποίος δήλωσε επί λέξει ότι «λυπάται». Να μας εξηγήσει λοιπόν ο κ. Δήμαρχος γιατί λυπάται; Λυπάται για το αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να εργάζεται;  Με ποιο δικαίωμα κρίνει την επαγγελματική ακεραιότητα της συζύγου μου ενθαρρύνοντας  αυθαίρετες ερωτοαπαντήσεις από τον οποιονδήποτε και μάλιστα εν απουσία της;  Ο ρόλος του Δημάρχου είναι να εμπλέκεται σε συζητήσεις που συκοφαντούν πολίτες υιοθετώντας μάλιστα τις όποιες συκοφαντίες;
Τέλος, αναρωτιέμαι ειλικρινά για το ποιος είναι ο ρόλος των παρισταμένων νυν και πρώην, προέδρων του συλλόγου, στον οποίον η μητέρα μου Μαρία Βασιλιά υπήρξε εξέχων μέλος, οι οποίοι δεν εμπόδισαν αυτή τη θλιβερή κατρακύλα σε μια τέτοιου τύπου επίσημη διαδικασία την οποία ο σταθμός σας αναπαρήγαγε με κάθε λεπτομέρεια, πιθανώς και σε βάρος άλλων αναπάντητων κρίσιμων ερωτήσεων.

Για την αποκατάσταση της τάξης απαιτώ από το σταθμό σας τη δημοσίευση της παρούσης επιστολής και φυσικά τόσο από το δήμαρχο κ. Τζούμα, όσο και από το Δ.Σ. του συλλόγου μια δημόσια και ξεκάθαρη «συγγνώμη».

Με τιμή
Αντρέας Βασιλιάς