Επεκτείνεται το δίκτυο αποχέτευσης της ΔΕΥΑ Σκιάθου | του Νίκου Τζούμα

Ολοκληρώθηκε ένα νέο τμήμα του δικτύου αποχέτευσης από την ΔΕΥΑΣ, σε μία ακόμη γειτονιά της πόλης. Η περιοχή που εκτείνεται από το πρατήριο καυσίμων ΕΚΟ στην περιφερειακή οδό, μέχρι τα Κοτρώνια απέκτησε πρόσβαση στο δίκτυο αποχέτευσης μετά από απόφαση της ΔΕΥΑΣ να προχωρήσει στην χρηματοδότηση και εκτέλεση του έργου.

Όπως μας είπε ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Βιολέττας, εκτιμάται ότι θα συνδεθούν σε πρώτη φάση δώδεκα κατοικίες και τρεις μικρές μονάδες ενοικιαζομένων δωματίων, που θα απαλλαγούν από το οικονομικό βάρος των συνεχών εκκενώσεων, απαλλάσσοντας παράλληλα και το περιβάλλον από την επιβάρυνση, ενώ ταυτόχρονα θα προστεθεί ένα σημαντικό έσοδο στο ταμείο της επιχείρησης. Στα άμεσα σχέδια είναι η σταδιακή σύνδεση και του τελευταίου σπιτιού του αστικού ιστού με το δίκτυο αποχέτευσης.

Σχετικά ειδοποιητήρια για την υποχρεωτική σφράγιση των βόθρων και την σύνταξη φακέλου σύνδεσης θα αποσταλούν σύντομα στους ενδιαφερόμενους. Να υπενθυμίσουμε ότι σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης αρνηθεί να σφραγίσει τον υφιστάμενο βόθρο κινδυνεύει με επιβολή προστίμου ύψους 10.000€.