Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα πέραν της Tarom και άλλες αεροπορικές εταιρίες της Ρουμανίας έχουν προγραμματίσει επανέναρξη απευθείας πτήσεων προς Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η ρουμανική Tarom επανεκκίνησε την 1η Μαίου την πτήση Βουκουρέστι – Αθήνα – Βουκουρέστι, με δύο δρομολόγια την εβδομάδα (Δευτέρα και Παρασκευή απόγευμα).

Πάντως, η ρουμανική κυβέρνηση διατηρεί σε ισχύ την περαιτέρω αναστολή εμπορικών πτήσεων προς και από Ισπανία ως τις 11 Μαΐου, ενώ οι πτήσεις προς και από Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ελβετία, ΗΠΑ, ΗΒ, Ολλανδία, Τουρκία και Ιράν συνεχίζουν να τελούν σε αναστολή ως τις 14 Μαΐου. Εξαιρούνται μεταφορές εμπορευμάτων, πτήσεις κρατικών αεροσκαφών, πτήσεις για παροχή ανθρωπιστικών και έκτακτων ιατρικών υπηρεσιών και για μεταφορά ταχυδρομικού και υγειονομικού υλικού.

Στο μεταξύ, η προσφορά και η έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης των Ελλήνων επιχειρηματιών της Ρουμανίας προς το ιατρικό προσωπικό, τους νοσηλευόμενους και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της Ρουμανίας, συνεχίζεται. Μετά την Aqua Carpatica, την Alumil, την Fatrom και την Best Foods, πλέον και η Alexandrion, Olympus και Black Sea πραγματοποίησαν δωρεές σε νοσοκομειακά ιδρύματα της χώρας.