Το τριήμερο 11-13 Απριλίου επισκέφθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Ευσταθίου, μαζί με τη συνοδεία του, τον Ιερομόναχο Πορφύριο Γερμανό και τον Ιεροδιάκονο Στέφανο από την Εσθονία, την Αλόννησο.

Ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Αλοννήσου, Αρχιμανδρίτης Λουκάς Σταμέλος, τους υποδέχθηκε στο λιμάνι της Αλοννήσου το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Απριλίου ενώ το απόγευμα τελέστηκε από τον π. Νικόδημο το μυστήριο της εξομολογήσεως. Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 12 Απριλίου, το πρωί, ο Πρωτοσύγκελλος περιηγήθηκε στα εξωκκλήσια της Αλοννήσου.

Το απόγευμα τελέστηκε η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου συμμετεχόντων όλων των πατέρων. Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας ο π. Νικόδημος κήρυξε το θείο λόγο και στο τέλος ευχαρίστησε τους Αλοννησιώτες και τον π. Λουκά για τη φιλοξενία τους. Το Σάββατο 13 Απριλίου ο Πρωτοσύγκελλος μαζί με τον Ιεροδιάκονο Στέφανο λειτούργησαν στο εξωκκλήσι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Παλιό Χωριό Αλοννήσου και το μεσημέρι της ίδιας μέρας ανεχώρησαν όλοι οι πατέρες για τη Χαλκίδα, αφήνοντας στην Αλόννησο τη χαρά της επισκέψεως του Πρωτοσυγκέλλου και την ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως.