Από το 2019, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο θα βρίσκεται πλάι στον Νίκο Χούλκενμπεργκ στην ομάδα της Renault, αφού θα αποχωρήσει από τη Red Bull.

Λίγες ώρες πριν μάθαμε ότι ο Ντάνιελ Ρικιάρντο θα αποχωρήσει από τη Red Bull στο τέλος της σεζόν του 2018 και οι φήμες έλεγαν ότι θα πάει στη Renault, χωρίς να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση. Τώρα, το γνωρίζουμε και επίσημα και ο πιλότος που θα αποχωρήσει από την ομάδα θα είναι ο Κάρλος Σάινθ. Αυτό σημαίνει ότι οι δύο οδηγοί της Renault θα είναι οι Ρικιάρντο και Χούλκενμπεργκ.

«Ήταν πιθανότατα μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις της καριέρας μου μέχρι σήμερα, αλλά πιστεύω πως ήρθε η ώρα για μια νέα πρόκληση» είπε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με την επισημοποίηση της «μεταγραφής» του. Στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Κατάλαβα ότι είναι πολλά που έρχονται και θα επιτρέψουν στη Renault να πετύχει το στόχο της, δηλαδή να αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο. Έχω εντυπωσιαστεί από την πρόοδο που έχουν κάνει τα τελευταία δύο χρόνια και ξέρω ότι κάθε φορά που η Renault συμμετέχει στο σπορ τελικά κερδίζει. Ελπίζω να μπορέσω να τους βοηθήσω σε αυτό και να προσφέρω τα μέγιστα εντός και εκτός πίστας».

Ο επικεφαλής της Renault, είπε: «Το ότι ο Ντάνιελ υπέγραψε υπογραμμίζει την αποφασιστικότητά μας να επιταχύνουμε την πορεία μας. Αποτελεί επίσης αναγνώριση όσων έχουμε πετύχει τις δυόμισι τελευταίες σεζόν. Το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του Ντάνιελ είναι ένα τεράστιο μπόνους για την ομάδα και θα ανταποδώσουμε την πίστη του σε εμάς με το καλύτερο δυνατό μονοθέσιο. Τον καλωσορίζουμε στην αναπτυσσόμενη ομάδα μας για το 2019 με μεγάλη υπερηφάνεια και ταπεινότητα».