Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του ενημερωτικού σεμιναρίου καρδιοαναπνευστικης αναζωογόνησης με την χρήση ΑΕΑ(αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής) που έγινε από τα μέλη του παραρτήματος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης παράρτημα Β. Σποράδων στους δημοτικούς υπαλλήλους που εργάζονται στο δημαρχείο.

Στο δημαρχείο από την περασμένη άνοιξη έχει τοποθετηθεί ο ένας  από τους τρεις σταθμούς ζωής που εγκατέστησε ο Δήμος Σκιάθου την φετινή χρονιά και ήρθαν να συμπληρώσουν τους δύο ΑΕΑ που είχε εγκαταστήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή σε σημεία του νησιού. Η διαφορά του σταθμού είναι ότι πέρα από τον ΑΕΑ διαθέτει φαρμακείο εγκαυμάτων, φαρμακείο αιμορραγιών και συσκευή lifevac για αντιμετώπιση πνιγμονής.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι χωρίστηκαν σε 2 ομάδες. Και έτσι η πρώτη ομάδα εκπαιδεύτηκε την Πέμπτη και η άλλη ομάδα την Παρασκευή. Όλοι οι συμμετέχοντες πέρα από το θεωρητικό κομμάτι εκπαιδεύτηκαν και στο πρακτικό. Οι θεματικές ενότητες που αναλύθηκαν στο ενημερωτικό σεμινάριο ήταν:

  • Τι κάνουμε όταν ένας άνθρωπος δεν αναπνέει
  • Πως καλούμε σε βοήθεια
  • Πως χρησιμοποιούμε έναν ΑΕΑ
  • Τι κάνουμε όταν ένας άνθρωπος αναπνέει αλλά δεν έχει αισθήσεις
  • Πνιγμονή

Τέλος απαντήθηκαν όλες οι  ερωτήσεις που ήταν σχετικές με την θεματολογία του ενημερωτικού σεμιναρίου  με αποτέλεσμα ολοι να φύγουν από αυτό με σημαντικές γνώσεις και να έχουν όλοι μια πρώτη επαφή με την καρδιοαναπνευστικη αναζωογόνηση όχι μόνο σε θεωρητικό κομμάτι αλλά και σε πρακτικό.

Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν εκπαιδεύσεις και σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου έτσι ώστε όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι να λάβουν γνώσεις και να έχουν μια πρώτη επαφή με την καρδιοαναπνευστικη αναζωογόνηση.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στον κύκλο αυτό των ενημερωτικών σεμιναρίων και τον δήμαρχο Σκιάθου κ. Τζουμα για την εμπιστοσύνη.