Μία απίστευτη υπόθεση με ηλεκτρονικά τάματα, ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγες ώρες.

Όπως αποκαλύπτει το tvsta.gr, υπεύθυνοι της ιστοσελίδας «do my tama» έπαιρναν χρήματα από πιστούς.   Η «ιδέα» αυτή προέκυψε από την ανάγκη των πιστών που είναι μακριά και δεν μπορούν να επισκεφθούν τον Ιερό Ναό που επιθυμούν. Μεταξύ των Ιερών Ναών που προβάλλει είναι και αυτός του Αγ.Ιωάννη στο Προκόπι.

 

Μετά τον θόρυβο που προέκυψε από την συγκεκριμένη σελίδα «do my tama», η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας και το διοικητικό συμβούλιο της Εκκλησίας, για να προστατέψει των πιστούς εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αρνείται κάθε ανάμειξή της με αυτή την ενέργεια.

Όπως αναφέρει:

1. Το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου δεν έχει οποιαδήποτε σχέση, επίσημη ή ανεπίσημη, με την εν λόγω πρωτοβουλία.

2. Ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι Ιερείς – Εφημέριοι του Ι. Προσκυνήματος και το προσωπικό αυτού δεν εγκρίνουν την πρακτική αυτή, ούτε άλλες παρόμοιες, ούτε φυσικά διευκολύνουν με οποιονδήποτε τρόπο την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, πολύ δε περισσότερο ουδεμία ανάμειξη έχουν στις αναφερόμενες στην ιστοσελίδα ενέργειες.

3. Το Διοικητικό Συμβούλιο ανέθεσε στον Νομικό του Σύμβουλο την αποστολή Εξωδίκου Διαμαρτυρίας προς τους υπευθύνους της συγκεκριμένης ιστοσελίδος, ζητώντας να αφαιρέσουν από αυτή, την οποιαδήποτε αναφορά στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου.

Πηγή: tvstar.gr