Τι αναφέρει η ενημέρωση της Κυριακής για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας

Ηενημέρωση της Κυριακής, για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, έγινε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον λοιμωξιολόγο και διευθυντή Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, υποπτέραρχο Δημήτρη Χατζηγεωργίου.

Ετσι, λοιπόν, ανακοινώθηκαν σήμερα 6 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και 2.716 συνολικά. 30 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 87 έχουν πάρει εξιτήριο, ενώ 151 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους έως τώρα. Σχετικά με τους θανάτους οι 40 ήταν γυναίκες (26,5%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Το πιο σημαντικό είναι ότι σήμερα δεν ανακοινώθηκε κανένας θάνατος.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγεωργίου οι κοινωνίες, πλην ελαχίστων, εφάρμοσαν μέτρα και γι’ αυτό η επιδημία έχει αρχίσει να εμφανίζει μια κάμψη.

Ο λοιμωξιολόγος απευθύνθηκε σε γονείς και παιδιά, ένα μεγάλο ποσοστό των οποίων επιστρέφουν στα σχολεία. Ουσιαστικά, επανέλαβε τις συστάσεις για τη διατήρηση της υγιεινής ώστε να μη μετεξελιχθούν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε χώρους διασποράς του ιού.

Το πιο σημαντικό είναι ότι σήμερα δεν ανακοινώθηκε κανένας θάνατος.

Ενημέρωση χωρίς Τσιόδρα

Αλλαγμένη είναι σήμερα η καθημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στην χώρα μας. Η βασική διαφορά είναι πως ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν θα είναι εκείνος που θα μας ενημερώσει για το πόσα νέα κρούσματα έχει προκαλέσει ο νέος κορονοϊός.

Η επίσημη ενημέρωση αναφέρει τα εξής: «H ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιηθεί στις 18:00, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον Λοιμωξιολόγο και Διευθυντή Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχο Δημήτρη Χατζηγεωργίου».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες ως προς τον λόγο για τον οποίο ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν δήλωσε «παρών» στην ενημέρωση της Κυριακής. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο καθηγητής Λοιμωξιολόγίας θα επιστρέψει στην ενημέρωση από την Τρίτη. Επίσης, αύριο, Δευτέρα, θα υπάρξει γραπτή ενημέρωση για τον κορονοϊό από το υπουργείο Υγείας.