Κρατικά φροντιστήρια για μαθητές του Γυμνασίου θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά σε πέντε σχολεία της Μαγνησίας και πιο συγκεκριμένα στα 4ο και 10ο Βόλου, στο Μουσικό Γυμνάσιο, στην Ευξεινούπολη και στα Λεχώνια.
Συνολικά σε 23 Γυμνάσια της Μαγνησίας θα λειτουργήσουν Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης (ΣΚΑΕ), σύμφωνα με την τελική πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα αποσταλεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και στο υπουργείο Παιδείας.

Πιο αναλυτικά τα Γυμνάσια που θα λειτουργήσουν ΣΚΑΕ, είναι τα εξής: 3ο, 4ο, 7ο, 8ο, 10ο Βόλου, Ιωλκού, 2ο και 4ο Νέας Ιωνίας, Μουσικό Γυμνάσιο, Αγριάς, Λεχωνίων, Ευξεινούπολης, Νέας Αγχιάλου, Καναλίων, Στεφανοβικείου, Σούρπης, Τσαγκαράδας, Ζαγοράς, Μηλεών, Σκιάθου, Σκοπέλου, Γλώσσας και Αλοννήσου.
Τα μαθήματα είναι δωρεάν και διεξάγονται μετά τη λήξη του πρωινού διδακτικού ωραρίου. Στα ΣΚΑΕ θα προσληφθούν αναπληρωτές καθηγητές που θα έχουν μειωμένο ωράριο, αφού θα μπορούν να διδάξουν μάξιμουμ δεκαπέντε ώρες την εβδομάδα.
Πέρυσι στη Μαγνησία είχαν προσληφθεί 35 καθηγητές μειωμένου ωραρίου.
Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκτιμάται ότι τα μαθήματα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου θα έχουν ξεκινήσει.

Στα ΣΚΑΕ θα συγκροτηθούν τμήματα για Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.
Στην Ενισχυτική Διδασκαλία συμμετέχουν προαιρετικά μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου που υστερούν στα παραπάνω έξι μαθήματα με συνέπεια την αδυναμία αποδοτικής συμμετοχής τους στη διαδικασία της μάθησης ή μαθητές που επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους στα ανωτέρω μαθήματα.
Το ωρολόγιο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας καθορίστηκε ως εξής:
Για την πρώτη τάξη Γυμνασίου: Τρεις ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις ώρες Μαθηματικά, μία ώρα Φυσική και δύο ώρες Αγγλικά. Σύνολο έντεκα ώρες.
Για τη δεύτερη τάξη Γυμνασίου: Τρεις ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις ώρες Μαθηματικά, μία ώρα Φυσική, μία ώρα Χημεία και δύο ώρες Αγγλικά. Σύνολο δώδεκα ώρες.
Για την τρίτη τάξη Γυμνασίου: Τρεις ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις ώρες Μαθηματικά, μία ώρα Φυσική, μία ώρα Χημεία και δύο ώρες Αγγλικά. Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.