Ενημερωτική εκδήλωση στην Αλόννησο για την Κατάταξη Τουριστικών Καταλυμάτων σε κατηγορίες Αστέρων και Κλειδιών

zlatoudis2Οι συνεργάτες της TÜV AUSTRIA HELLAS για την επιθεώρηση κατάταξης τουριστικών καταλυμάτων στις Βόρειες Σποράδες πραγματοποίησαν ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Κατάταξη Τουριστικών Καταλυμάτων σε κατηγορίες Αστέρων και Κλειδιών: Το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και ο ρόλος των διαπιστευμένων φορέων πιστοποίησης» εχθές Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2016, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου.

zlatoudis4Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κος Ζλατούδης Αθανάσιος, Σύμβουλος Διεθνούς Φιλοξενίας & Διοίκησης Τουρισμού (AZ Consulting) και Επικεφαλής της Ομάδας Επιθεωρητών Καταλυμάτων, ενώ συντονιστές της εκδήλωσης ήταν η κα Αναγνώστου Ζαφειρούλα και ο κος Κόλλιας Παναγιώτης, πιστοποιημένοι επιθεωρητές καταλυμάτων.

 Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα συζητήθηκαν και αναλύθηκαν μεταξύ άλλων:

  • Το ισχύον σχετικό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο με εστίαση στις υποχρεωτικές τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές και στα βαθμολογούμενα κριτήρια.
  • Ο προσδιορισμός του ρόλου των διαπιστευμένων φορέων στην διαδικασία για την κατάταξη των τουριστικών καταλυμάτων σε κατηγορίες αστέρων και κλειδιών.

zlatoudis3Η συμβολή στη προσπάθεια ανάδειξης και αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος και υπηρεσιών της χώρας μας καθώς και η διασφάλιση που παρέχει το ισχύον πλαίσιο στους ιδιοκτήτες καταλυμάτων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επιχειρηματίες του νησιού, μέλη του ΔΣ Αλοννήσου, μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου ενώ ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η κινητοποίηση του προεδρείου της Ένωσης Ενοικιαζομένων Δωματίων Αλοννήσου ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή ενημέρωση και στήριξη των μελών της.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Αλοννήσου κο Βαφίνη Πέτρο για την παραχώρηση της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, τον  Αντιδήμαρχο κο Αργυρίου Άγγελο, τον Πρόεδρο κο Τσουκανά Παναγιώτη και τα μέλη του ΔΣ, τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Κ.Δ.Α κο Χρήστου Δημήτρη για την παρουσία τους, και ιδιαίτερα τον κο Αναγνώστου Ευάγγελο και την κα Θεοδώρου Χαρίκλεια Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο αντίστοιχα της Ένωσης Ενοικιαζομένων Δωματίων Αλοννήσου για την στήριξη της όλης εκδήλωσης.
PrintΗ  TÜV AUSTRIA HELLAS με εμπειρία 22 χρόνων στην Ελλάδα, 144 χρόνων  στην Αυστρία (TÜV AUSTRIA), και παρουσία σε 9 χώρες, είναι καταξιωμένη διεθνώς στον τομέα των υπηρεσιών Επιθεώρησης Πιστοποίησης  και Τεχνικών Ελέγχων. Από τους πρώτους φορείς που διαπιστεύτηκε από το ΕΣΥΔ για τις υπηρεσίες Κατάταξης Καταλυμάτων, και Αναγνωρισμένος Φορέας του ΞΕΕ για τη διενέργεια επιθεωρήσεων Κατάταξης Καταλυμάτων.

Οι Συνεργάτες – Πιστοποιημένοι Επιθεωρητές Καταλυμάτων της TÜV AUSTRIA HELLAS για τις Βόρειες Σποράδες είναι: Ζλατούδης Αθανάσιος Επικεφαλής (Σκιάθος), Αναγνώστου Ζαφειρούλα (Αλόννησος), Κόλλιας Παναγιώτης (Σκιάθος), Λάζος Γεώργιος (Σκιάθος), Μακαρατζής Ηλίας (Σκόπελος).

 

Πληροφορίες : Αθανάσιος Ε. Ζλατούδης / AZ Consulting

Σύμβουλος Διεθνούς Φιλοξενίας & Διοίκησης Τουρισμού

(BSc, DipMgt, ΜΔΕ)

Επικεφαλής ομάδας Επιθεωρητών Καταλυμάτων Βορείων Σποράδων

Ηρώων Πολυτεχνείου & Μπουμπουλίνας, Χώρα Σκιάθου, 370 02

Τ: +30. 24270 23540

Κ: +30. 6947943798

Email: [email protected]