Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 στις 4:30 μ.μ. στο «AMARETTO CAFÉ» πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου, τιμώντας τη διεθνή εβδομάδα κατά του καρκίνου που είχε οριστεί από 23 έως 30 Νοεμβρίου από το 1938.
Η Πρόεδρος κ. Συραϊνώ Μπαράκη καλωσόρισε τα μέλη και τις φίλες του Συλλόγου στην πρώτη φθινοπωρινή συνάντηση και παρουσίασε τις ομιλήτριες της ομάδας υγείας του Κέντρου Υγείας Σκιάθου οι οποίες με λόγο και εικόνα ενημέρωσαν για την «πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου». Η επιλογή του θέματος προέκυψε μετά από αίτημα πολλών γυναικών.
Συγκεκριμένα, η κ. Μαρία Στρούγγη, μαία επικεντρώθηκε «Στην πρόληψη στον γυναικολογικό καρκίνο».
Η διαιτολόγος κ. Σταματίνα Χονδρονικολή αναφέρθηκε στα «Αντιοξειδωτικά: η άμυνα των τροφών ενάντια στον καρκίνο» και η κοινωνική λειτουργός κ. Άρια Σεβλιανού έκλεισε με το θέμα: «Ποιότητα ζωής και καρκίνος».
Οι συμμετέχουσες παρακολούθησαν με πολύ προσοχή το σοβαρό αυτό ιατρικό θέμα και ακολούθησε διαλογική συζήτηση απευθύνοντας σχετικές ερωτήσεις στις ομιλήτριες.
Στη συνάντηση αυτή έδωσε χαρούμενη νότα με την ερμηνεία της και το αρμόνιό της σε τραγούδια γνωστών συνθετών και δικά της, η μουσικός Κατερίνα Γρηγοράτου.

Ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.