Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με έγγραφο της ΓΓΠΠ και το από 25/8/2-19/13.00 Δελτίο πρόγνωση Καιρού της ΕΜΥ αύριο Δευτέρα 26/8/2019 στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος και θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς κελσίου.

Κατόπιν τούτου συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά το χρόνο ισχύος του Δελτίου.

Οι κολυμβητές συστήνεται όπως απέχουν από την δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου.

Ναυταθλητικοί και αλιευτικοί σύλλογοι παρακαλούνται για την ενημέρωση των μελών τους και να αποφύγουν την δραστηριοποίηση κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου.

Ενώσεις ρυμουλκών πλοίων κι εθελοντικές οργανώσεις που κοινοποιείται το έγγραφο, ενημερώνονται για την ετοιμότητά τους προς παροχή συνδρομής σε περίπτωση περιστατικού στη θάλασσα.

Ναυτικοί πράκτορες παρακαλούνται για την ενημέρωση των πλοιάρχων των πλοίων που πρακτορεύουν.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνία με τον Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου (2421353800&108)