ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ 572 ΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ | 25 στη Σκιάθο, 20 στη Σκόπελο |

Έντονο είναι το ενδιαφέρον χιλιάδων ανέργων από τη Μαγνησία, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για να μπορέσουν να προσληφθούν στο πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ καλύπτοντας μία από τις 572 θέσεις που προσφέρονται στους οκτώ Δήμους.

Σε εξέλιξη είναι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων που λήγει την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου. Οι συνολικές ειδικότητες που μπορούν να εργαστούν, ξεπερνούν τις 200.
Μάλιστα ήδη πολλοί άνεργοι επικοινωνούν με τις υπηρεσίες των Δήμων για να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες, ακόμη και να βοηθηθούν στη διαδικασία της υποβολής της αίτησης.
Εξάλλου σημειώνεται πως η Μαγνησία έχει ανεργία σε πολύ υψηλό ποσοστό, αγγίζοντας ακόμη και το 30%. Γι’ αυτό και πολλοί θέλουν να μπορέσουν να βρουν μια απασχόληση, ακόμη και αν είναι ως συμβασιούχοι για οκτώ μήνες.
Αναλυτικά οι θέσεις του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για τους οκτώ Δήμους του Νομού Μαγνησίας έχουν ως εξής: Αλμυρού 60, Αλοννήσου δεκαπέντε, Βόλου 336, Ζαγοράς-Μουρεσίου 24, Νοτίου Πηλίου 41, Ρήγα Φεραίου 45, Σκιάθου 25, Σκοπέλου 20.
Οι ωφελούμενοι θα εργαστούν σε κοινωφελή προγράμματα για 8 μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, οι οποίοι είναι έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).
Οι θέσεις που προκηρύσσονται αντιστοιχούν σε 228 ειδικότητες υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, όπως διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.
Υπενθυμίζεται πως η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε έναν έως τρεις Δήμους της επιλογής τους και για μία και μόνο ειδικότητα. Τα κριτήρια μοριοδότησης είναι τα εξής: Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, ΚΕΑ, αναπηρία (του υποψήφιου ωφελούμενου) με ποσοστό 50% και άνω, ηλικία, αριθμός ανήλικων τέκνων, αριθμός εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανήλικων ή / και ενήλικων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, εντοπιότητα, ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.