Το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020, θα μείνει χαραγμένο για πάντα στη μνήμη όσων αγαπούν τον αθλητισμό, το νησί και τη νεολαία του. Κι αυτό γιατί ο ΓΣ Σκιάθου γέμισε με περηφάνια τους φίλους του, πολλοί μάλιστα τον ακολούθησαν στον αγώνα, συμμετέχοντας πανάξια στον συγκλονιστικό τελικό παίδων Μαγνησίας της ΕΣΚΑΘ που έλαβε χώρα στην Πορταριά με αντίπαλο τον Ίωνα Βόλου.

Η Σκιάθος ηττήθηκε τελικά στην παράταση με 70- 56. Η ήττα πάντως, ειδικά σ’ αυτή την κατηγορία και όπως επετεύχθη, σημαίνει απλά πείσμα και δύναμη, δηλαδή βάσιμη ελπίδα για ένα λαμπρότερο μέλλον. Στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού που έληξε 53-53, προηγούταν η Σκιάθος πανάξια μέχρι και 7’’ πριν το τελευταίο σφύριγμα, όταν ένα απροσδόκητο κλέψιμο της μπάλας έφερε την τελική ισοφάριση κι οδήγησε το παιχνίδι ως την παράταση.

Μετά απ’ αυτή την απίθανη έκβαση, όπου χάθηκε κυριολεκτικά η νίκη μέσα από τα χέρια των παικτών του νησιού, η καλή ψυχολογία πέρασε στους αντιπάλους βοηθώντας τους να κερδίσουν τελικά το παιχνίδι. Πρέπει ωστόσο να αναφέρουμε για την ιστορία, πως με βάση το χρονόμετρο που βλέπαμε στις οθόνες των υπολογιστών, το τελευταίο καλάθι, το οποίο έκρινε και τον κανονικό αγώνα, σημειώθηκε εκτός χρόνου.

MVP του ΓΣ Σκιάθου ήταν, κατά την ταπεινή μας γνώμη, ο Ευστάθιος Άννης που δέσποζε μέσα στο καλάθι της αντιπάλου ομάδας. Όλοι όμως οι παίχτες μαζί με το τεχνικό τιμ έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, όπως πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στη διοίκηση, στο Δήμο, στους χορηγούς και στους φιλάθλους που στηρίζουν ανιδιοτελώς την ανάπτυξη του αθλητισμού στο νησί μέσω του οποίου τα παιδιά αναπτύσσονται σωστά σαν προσωπικότητες.