Αγεφύρωτο το χάσμα μεταξύ της Κουμουνδούρου και του πρώην κορυφαίου υπουργού στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα με την αξιωματική αντιπολίτευση να αναφέρει σε βραδινή ανακοίνωση ότι, ουσιαστικά, ο Σταύρος Κοντονής έθεσε εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η Κουμουνδούρου, επιπλέον, κατηγορεί τον πρώην βουλευτή ότι με τη στάση του επέλεξε «να προσπαθήσει να αμαυρώσει μια τεράστια λαϊκή νίκη ενάντια στην εγκληματική δράση των νεοναζί».

Η ανακοίνωση

Ο Σταύρος Κοντονής παραμένει απαρέγκλιτα, σύμφωνα με δήλωσή του, “κομμουνιστής στην ανανεωτική Αριστερά”. Προφανώς κανένας δεν μπορεί να του αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα.

Το δικαίωμα όμως να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το απεμπόλησε ο ίδιος από τη στιγμή που αποφάσισε να στραφεί κατά του κόμματος του όχι μόνο με ανυπόστατες κατηγορίες για τον ποινικό κώδικα που εκ των πραγμάτων ευνοούν την προπαγάνδα και τα fake news της ΝΔ, αλλά και με απαράδεκτους, συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για συντρόφους του. Επέλεξε με την στάση του να προσπαθήσει να αμαυρώσει μια τεράστια λαϊκή νίκη ενάντια στην εγκληματική δράση των νεοναζί.

Ο καθείς και οι επιλογές του. 

Είχε προηγηθεί μία εκρηκτική ημέρα στο πολιτικό σκηνικό, καθώς, οι δηλώσεις του πρώην υπουργού για τον Ποινικό Κώδικα και την Χρυσή Αυγή έφεραν οργισμένες αντιδράσεις από την Κουμουνδούρου, τη στιγμή που κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης έσπευσαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την κατάσταση και να κατηγορήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπάθησε να ρίξει «στα μαλακά» τη Χρυσή Αυγή.