Σε ισχύ τίθεται και πάλι το μέτρο της έκπτωσης 50% στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που υπηρετούν στα νησιά των Βορείων Σποράδων, για τις διακοπές των Χριστουγέννων, καθώς η εταιρεία Blue Star Ferries, που δραστηριοποιείται στη γραμμή Βόλος – Β. Σποράδες συμμετέχει στο εκπτωτικό πρόγραμμα.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας της χώρας προχωρούν στην επανάληψη της δράσης έκπτωσης στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών που υπηρετούν σε δομές εκπαίδευσης των νησιών για την περίοδο των χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Αναλυτικότερα, οι αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές θα μπορούν να λαμβάνουν έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήριά τους καθώς και στα εισιτήρια των οχημάτων τους (ΙΧ και δίκυκλα) για το διάστημα από 20/12/2018 έως και 08/12/2019.

Απαραίτητη θεωρείται η επίδειξη (με οποιαδήποτε μορφή, π.χ. fax, e- mail κ.τ.λ.) σχετικής βεβαίωσης, που να αναφέρει το σχολείο που υπηρετούν από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία ανήκουν.