2 Απριλίου Παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού του Τοπικού Τμήματος Σκιάθου άνοιξε την Οδηγική Εστία για το πιο γλυκό Φωκάκι της Γης.

Η συγγραφέας Βασιλική Ρουμελιώτου και οι εκδόσεις Πάπυρος σε συνεργασία με τα στελέχη του 1ου Γαλαξία Σκιάθου και άλλους φορείς συνδιοργάνωσαν μια αλλιώτικη παρουσίαση βιβλίου.  . Στόχος της συγγραφέως ήταν να μιλήσει ιδιαιτέρως με τους γονείς χωρίς την παρουσία παιδιών ώστε να δώσει παραδείγματα και συμβουλές χωρίς να δημιουργηθεί στα παιδιά αίσθημα τρόμου. Τα στελέχη του Οδηγισμού διασφάλισαν την δημιουργική  απασχόληση για τα παιδιά ενώ οι γονείς παρακολουθήσαν την ενημερωτική ημερίδα για το Παιδί και τους Αγνώστους.

Τα 30 παιδιά  γνώρισαν το Φωκάκι σαν παιχνίδι. Μέσα από τη δραματοποίηση  μπήκαν στους ρόλους των αγνώστων και με την μελωδία της «Συνείδησης»  τραγούδησαν στο Φωκάκι να μην πάει πουθενά. Μόνο να περιμένει την μαμά του.

Μετά την παρουσίαση τα παιδιά έφτιαξαν τη δική τους μάσκα και πήραν το μπρελόκ που θα κρατάν πάντοτε κοντά τους με τα οικογενειακά νούμερα  τηλεφώνου.

Λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης όλα τα Φωκάκια συνάντησαν τους γονείς τους στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου και όλοι μαζί ευχήθηκαν στο Φωκάκι να είναι καλοτάξιδο!!!