Τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία U16-U18 του Α’ γκρουπ κατέκτησε ο 15χρονος Βολιώτης σκακιστής Ραφτόπουλος Εμμανουήλ στο 1ο Διεθνές Νεανικό Τουρνουά «Lake Queen 2019», που διεξήχθη από 7 έως 9 Σεπτεμβρίου στη λίμνη της Οχρίδας και συγκεκριμένα στην πόλη της Στρούγκας.

Στο τουρνουά 7 γύρων, διάρκειας παρτίδας 60’ ανά παίκτη συν 30’’ ανά κίνηση, της γειτονικής χώρας συμμετείχαν συνολικά 64 σκακιστές και σκακίστριες, χωρισμένοι σε 2 ηλικιακά γκρουπ, από 4 χώρες των Βαλκανίων ηλικίας έως 18 ετών.

Ο Ραφτόπουλος Εμμανουήλ, που από φέτος ανήκει στη Σ.Ε. «ΝΙΚΟΠΟΛΗ» Πρέβεζας, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και με 5 βαθμούς σε 7 αγώνες ισοβάθμησε με τον πρώτο της κατηγορίας U16-U18, αλλά στα κριτήρια ισοβαθμίας τελικά κατέλαβε τη δεύτερη θέση.

Στο τουρνουά έλαβε μέρος και η 13χρονη αδερφή του, Ραφτοπούλου Κωνσταντίνα, που επίσης ανήκει στη Σ.Ε. «ΝΙΚΟΠΟΛΗ» Πρέβεζας, και η οποία παίζοντας με ισχυρότερους θεωρητικά από αυτή αντιπάλους κατάφερε να συγκεντρώσει 3 βαθμούς σε 7 αγώνες και να κατακτήσει τελικά την 4η θέση της γενικής κατάταξης του Α’ γκρουπ στα κορίτσια.

Πλήρη αποτελέσματα και στατιστικά του τουρνουά στην ιστοσελίδα http://chess-results.com/tnr460716.aspx?lan=19.

Σκακιστική ενημέρωση από την Ελλάδα και τον κόσμο καθώς και προκηρύξεις όλων των τουρνουά ανά την Ελλάδα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://chesswords.blogspot.gr/