ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ “ΜΕΓΑΣ ΓΥΑΛΟΣ” ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ “Η ΣΚΙΑΘΟΣ”

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της παραλίας Μέγας Γιαλός, από τον πολιτιστικό σύλλογο ‘Η Σκιάθος’.

Η δράση ήταν, ένα παράδειγμα αποτελεσματικής και επιτυχημένης συνεργασίας, μεταξύ του Δήμου, δια της Υπηρεσίας Καθαριότητας, του Λιμεναρχείου, των εθελοντών, της εταιρείας ανακύκλωσης που δραστηριοποιείται στο νησί και του καπετάνιου κ. Λάμπρου Χούμα, που διέθεσε το καϊκι του, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας, για την προστασία του περιβάλλοντος.

skiathos-megas-gialos-4 skiathos-megas-gialos-3 skiathos-megas-gialos-2

 

 

 

 

 

 

 

 

Τέτοιες συνέργειες δεν μπορεί παρά να είναι δείκτης ευαισθητοποιημένης κοινωνίας που ανταποκρίνεται σε οργανωμένες περιβαλλοντικές δράσεις, συμπράττοντας μ’ αυτό τον τρόπο σε μία κοινή προσπάθεια, που έχει αφενός ένα απτό αποτέλεσμα, αλλά ένα ακόμη μεγαλύτερο μήνυμα,  πως μέσα από την καθημερινότητα μας μπορούμε να κάνουμε την προστασία του περιβάλλοντος δικής μας υπόθεση.

Στο πλαίσο των ενεργειών του πολιτιστικού συλλόγου ‘Η Σκιάθος΄ για την προστασία και ανάδειξη της μοναδικής φύσης του νησιού, πέρα από την καθιερωμένη δράση “Όλοι Μαζί Σκιάθος Καθαρή”, που διοργανώνει από την ίδρυσή του, τα τελευταία έντεκα χρόνια, ο σύλλογος  σκοπεύει να πραγματοποιεί καθαρισμούς παραλιών σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, κυρίως στις βόρειες ακτές, όπου η δύσκολη πρόσβαση και η απουσία επαγγελματικής δραστηριότητας, καθιστούν πολύ δύσκολο τον καθαρισμό τους.

Εγκαινιάζει λοιπόν την πρωτοβουλία αυτή, με τον καθαρισμό της παραλίας Μέγας Γιαλός, την μοναδική ομορφιά της οποίας έχει περιγράψει ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, σε εμβληματικά του διηγήματα.

Για τη δράση ο πολιτιστικός σύλλογος ‘Η Σκιάθος’, Ευχαριστεί Θερμά, τον καπετάνιο του καϊκιού “Καλυψώ” κύριο Λάμπρο Χούμα, ο οποίος αδιάλειπτα συμμετέχει στις δράσεις καθαρισμού που διοργανώνει ο σύλλογος, διαθέτοντας αφιλοκερδώς το καΐκι του, τον Δήμο Σκιάθου για την άμεση απομάκρυνση των απορριμμάτων από το λιμάνι, τον Λιμενάρχη Σκιάθου Πλωτάρχη κ. Νίκο Κατσάμπα, την εταιρεία ανακύκλωσης του κυρίου Φάνη Βελετζάκου για την απομάκρυνση των ανακυκλώσιμων υλικών και τον εθελοντή κύριο Θοδωρή Ν. Πασχάλη για την πολύτιμη βοήθειά του.

Στους δύσκολους και αβέβαιους καιρούς που ζούμε, είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη, η ευθύνη και η υποχρέωση να προστατεύσουμε, με κάθε δυνατό μέσο, τόπους μοναδικού φυσικού κάλλους που απλόχερα μας προσφέρει το νησί μας γιατί αποτελούν το μεγάλο “κεφάλαιό” μας για σήμερα και για το μέλλον.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του

Πολιτιστικού Συλλόγου

«η Σκιάθος»