Ο Αυστριακός Τιμ πήρε ρεβάνς από τον Τσιτσιπά για τον περυσινό χαμένο τελικό στην ίδιο διοργάνωση

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε μεγάλη μάχη αλλά λύγισε απέναντι στον φορμαρισμένο Ντομινίκ Τιμ στην πρεμιέρα του ATP Finals στο Λονδίνο. Ο Αυστριακός, νο. 3 στον κόσμο, επικράτησε 2-1 σετ (7-6, 4-6, 6-3) του κορυφαίου Ελληνα τενίστα και πήρε ρεβάνς για τον χαμένο τελικό πριν από έναν χρόνο στο ίδιο γήπεδο για το ATP Finals 2019. Ο Τσιτσιπάς έδωσε μεγάλη μάχη, είχε ορισμένα εξαιρετικά διαστήματα στο παιχνίδι του αλλά ο Τιμ ήταν πιο ψύχραιμος και πιο αποτελεσματικός στις λεπτομέρειες, όπου κρίθηκε το παιχνίδι.

Στο πρώτο σετ το παιχνίδι ήταν πολύ ισορροπημένο με τους δύο παίκτες να κρατούν το σερβίς τους με αποτέλεσμα να κριθούν όλα στο τάι μπρέικ. Ο Τσιτσιπάς έκανε το μίνι μπρέικ και πήρε προβάδισμα δύο πόντων (4-2) αλλά ο Τιμ απάντησε και εν τέλει επικράτησε 5-7. Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς μπήκε στο παιχνίδι με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και δεδομένου ότι έπαιζε πια με την πλάτη στον τοίχο πίεσε περισσότερο τον Τιμ, στον οποίο έκανε μπρέικ στο τρίτο γκέιμ (2-1). Ο Στέφανος διατήρησε την αυτοκυριαρχία του μέχρι το τέλος του σετ, δεν επέτρεψε στον Τιμ να του κάνει μπρέικ και επικράτησε 6-4 ισοφαρίζοντας 1-1 στα σετ.

Ο Τιμ, μολονότι προερχόταν από χαμένο σετ, αντέδρασε άμεσα και στο ξεκίνημα του τρίτου σετ έκανε μπρέικ και πήρε σημαντικό προβάδισμα δύο γκέιμ (0-2). Ο Τσιτσιπάς προσπάθησε να αντιστρέψει την κατάσταση και ιδίως στο καθοριστικό πέμπτο γκέιμ (κι ενώ το σκορ ήταν 1-3) έδωσε μεγάλη μάχη για να κάνει μπρέικ στον Αυστριακό, που όμως τελικά κέρδισε το γκέιμ (1-4). Ο Τσιτσιπάς έφτασε μέχρι το 3-5 αλλά ο Τιμ εκμεταλλεύτηκε το σερβίς του και καθάρισε το σετ με 6-3. Αν μάλιστα στο επόμενο παιχνίδι του ομίλου κατορθώσει να νικήσει τον Αντρέι Ρούμπλεβ, θα έχει αγκαλιάσει την πρόκριση στην τετράδα…